Υλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 συσκευασία μακαρόνια ριγκατόνι
1 κρεμμύδι ψιλoκομμένο
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
½ φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
100 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

Εκτέλεση

Πρώτα, βράζουμε τα ριγκατόνι για 8 λεπτά. Όσο τα μακαρόνια βράζουν, εμείς βάζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι και όταν βγάλει το άρωμα της, την αφαιρούμε.

Έπειτα σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τον κιμά σπασμένο σε κομμάτια μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο.

Αφού σβήσουμε με το κρασί, προσθέτουμε και τη ντομάτα και αφήνουμε να πιει το ζουμί για 20 λεπτά. Τακτικά ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα βρασμένα ριγκατόνι μέσα στην κατσαρόλα του κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Έπειτα λαδώνουμε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε τα ριγκατόνι με τον κιμά. Τέλος πασπαλίζουμε με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.