Οι περισσότερες Ελληνίδες πλέον, είτε δεν κάνουν καθόλου παιδιά είτε περιμένουν μετά τα 40 προκειμένου να γίνουν μητέρες. Μη φανταστείτε πάντα ότι η ανάγκη για καριέρα και η επιθυμία να ζήσουν τη ζωή τους είναι τα κίνητρα αυτής της καθυστέρησης.
Αυτό το φαινόμενο, όχι μόνο είναι επικίνδυνο για την υγεία των γυναικών καθώς το σώμα δυσκολεύεται σημαντικά να φέρει σε πέρας μία πρώτη εγκυμοσύνη σε αυτή την ηλικία αλλά εντείνει και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Σε έθνος υπερηλίκων εξελίσσεται η Ελλάδα, κρούουν των κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί.
Η οικονομική στενότητα δυσκολεύει πάρα πολύ τους ρυθμούς ζωής των νεαρών ζευγαριών, τα οποία θέτουν ακόμη και την απόκτηση ενός παιδιού, συχνά στο περιθώριο- ενώ η απόκτηση μεγάλης οικογένειας καθίσταται πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι περισσότερες κυήσεις σε αυτή την ηλικία, οι πρώτες τουλάχιστον συχνά πρέπει να διακοπούν ενώ οι δυσκολίες στη σύλληψη είναι μεγάλες. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα όχι και τόσο νεαρά πια ζευγάρια που επιθυμούν την απόκτηση ενός παιδιού, καταφεύγουν στην τεχνητή γονιμοποίηση- όχι όλα- μιας και τα χρήματα και για αυτή τη λύση ξεπερνούν τις δυνατότητες των περισσοτέρων.
Τέλος, εκτός από χώρα υπερηλίκων, η Ελλάδα αποτελεί και επίτιμο έθνος της καισαρικής. Ναι μεν αρκετοί μαιευτήρες τη συνιστούν προκειμένου να βγάζουν περισσότερα χρήματα και να μην ταλαιπωρούνται με πολύωρες γένες… σε αυτή την ηλικία όμως συνήθως κρίνεται απαραίτητη.
Πηγή: queen.gr