Είναι γεγονός πως ο καθένας οργανώνει το ψυγείο του διαφορετικά, το ψυγείο δεν είναι ωστόσο ντουλάπι τροφίμων να ρίχνουμε μέσα τα πράγματα όπως να ’ναι.
Η σωστή οργάνωση του ψυγείου είναι πρωταρχικής σημασίας για τη διατήρηση των τροφών, μας λέει η Michele Bosevski του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Ασφάλειας Τροφίμων, ώστε να μη χαλάνε τα τρόφιμα και να βάζουμε την υγεία μας σε κίνδυνο.
Μιλώντας στην «Daily Mail», αποκαλύπτει και κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε: «το μόνο πράγμα στο οποίο πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός είναι τα μήλα», λέει, «τα μήλα παράγουν ένα αέριο αιθυλενίου, το οποίο όταν κυκλοφορεί ανάμεσα σε άλλα φρούτα και λαχανικά, τα κάνει να ωριμάζουν και να χαλούν γρηγορότερα».
Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης των μήλων στο ψυγείο είναι μέσα σε σακούλα που σφραγίζει, λέει η Bosevski, προτείνοντας μάλιστα να βάζουμε ένα μήλο μέσα στα κρεμμύδια μας: «μόνο ένα μήλο και θα κάνει τα κρεμμύδια να μη βλαστίζουν, εδώ το αέριο αιθυλενίου έχει πραγματικά θετική δράση», καταλήγει…