Η εποχή που θα κατακτήσεις τις παραλίες πλησιάζει επικίνδυνα. Είναι καιρός λοιπόν να σβήσεις κάθε ατέλεια που «σκιάζει» την εμφάνισή σου:

Μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες είναι ικανές να χαλάσουν όχι μόνο τη διάθεση αλλά και εικόνα σου. Ο δερματολόγος Γιάννης Πέρρο δίνει τις συμβουλές του για λύση σε κάθε πρόβλημα…

Η επιδερμίδα σου δεν είναι αρκετά λαμπερή και φρέσκια

Τι φταίει:
Το πιθανότερο είναι ότι οφείλεται σε υπερβολικό απόθεμα νεκρών κυττάρων. Τα επάλληλα στρώματα από νεκρά κύτταρα δεν ανακλούν το φως που πέφτει στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα αυτή να δείχνει θαμπή.

Παράλληλα εμποδίζουν τα ενυδατικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης να προσφέρουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους και έτσι δημιουργείται η ξηρότητα.

Η λύση: Αφαίρεσε τα νεκρά κύτταρα από όλο το σώμα με τη βοήθεια ενός σκραμπ που έχει φτιαχτεί από διαλυτά συστατικά όπως αλάτι της θάλασσας ή ζάχαρη.

Είναι συστατικά πολύ πιο απαλά προς την επιδερμίδα και δεν προκαλούν ερεθισμούς όπως αυτά που περιέχουν κόκκους από κουκούτσι ροδάκινου ή φλούδα καρυδιού.

Εφάρμοσε τα προϊόντα σε νωπή επιδερμίδα για να σφραγίζεις την υγρασία.

Η επιδερμίδα σου δεν είναι όσο λεία και απαλή θα ήθελες

Τι φταίει: Οφείλεται στην θυλακική υπερκεράτωση (Keratosis pilaris). Πρόκειται για συσσώρευση νεκρών κυττάρων γύρω από τους θύλακες της τρίχας. Αυτό καθιστά άγρια και σκληρή την επιδερμίδα σε μπράτσα, αγκώνες, γλουτούς και μηρούς.

Η λύση: Μπορείς μόνο να βελτιώσεις την εμφάνιση της επιδερμίδας σου. Χρησιμοποίησε τακτικά πίλινγκ σώματος, που θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Επίσης, για να αποφύγεις να ξαναφράξουν οι θύλακες των τριχών, χρησιμοποίησε μία λοσιόν σώματος με ένα δραστικό απολεπιστικό συστατικό όπως η ρετινόλη, το σαλικιλικό οξύ ή το ΑΗΑ. Φρόντισε να το χρησιμοποιείς σε τακτικά διαστήματα επειδή, αν σταματήσεις, η προηγούμενη κατάσταση θα επανέλθει.

Για γρήγορο αποτέλεσμα αντιμετώπισε το πρόβλημα κάνοντας microdermabrassion στο ιατρείο ή ακολουθώντας μία νέα θεραπεία που λειτουργεί με τη βοήθεια του υπεριώδους φωτός και εστιάζει στα προβληματικά σημεία.

Έχεις σημάδια στην πλάτη

Τι φταίει: Ο ιδρώτας, ο οποίος εμφανίζεται έντονα στο πάνω μέρος της πλάτης, με αποτέλεσμα εκεί να αναπτύσσονται μικρά σπυράκια τα οποία μοιάζουν με αυτά της ακμής.

Η λύση: Φρόντισε να αλλάζεις τα ρούχα σου μετά την άσκηση και να πλένεις το σώμα σου με ένα ειδικό προϊόν που καταπολεμά την ακμή.

Αναζήτησε κάποιο με συστατικά όπως υπεροξείδιο του μπενζολίου και σαλικιλικό οξύ, που καταπολεμούν τα βακτηρίδια και ελευθερώνουν τους πόρους.

Απόφυγε να κάνεις πίλινγκ. Επιδεινώνεις έτσι τον ερεθισμό της επιδερμίδας.

Τα πέλματά σου δεν είναι απαλά

Τι φταίει: Τα σκασμένα πέλματα δεν είναι μόνο αντιαισθητικά. Όσο περνά ο καιρός, η ξηρότητα επιδεινώνεται και στο τέλος δημιουργείται ένας έντονος ερεθισμός, ο οποίος συνοδεύεται από πόνο.

Η λύση: Φρόντισε να προσφέρεις στα πόδια σου μία περιποίηση πεντικιούρ σε μηνιαία βάση. Στο μεσοδιάστημα, τρίψε σε κάθε μπάνιο τα πέλματά σου με ειδικό τρίφτη.

Μία φορά την εβδομάδα άπλωσε στα πόδια σου ένα πλούσιο στρώμα ενυδατικής κρέμας και τύλιξέ τα για μία ώρα με ζεστή πετσέτα.

Η επιδερμίδα σου στην περιοχή του μπικίνι είναι «άγρια»

Τι φταίει: Συνήθως χρησιμοποιείς ξυράφι σε στεγνή επιδερμίδα και το περνάς πολλές φορές στην ίδια περιοχή μέχρι να γίνει απαλή.

Η επανάληψη όμως αυτή προκαλεί ερεθισμό στο θύλακα της τρίχας με αποτέλεσμα να διογκώνεται και οι τρίχες να παγιδεύονται μέσα.

Η λύση: Αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα κάνοντας πίλινγκ στην περιοχή με ένα σκληρό ύφασμα και στη συνέχεια καταπράυνε τον ερεθισμό απλώνοντας μία κρέμα που περιέχει υδροκορτιζόνη δύο φορές την ημέρα.

Φρόντισε κάθε φορά να ξυρίζεσαι όταν κάνεις μπάνιο ή ντους. Το τρεχούμενο ζεστό νερό μαλακώνει τις τρίχες και κάνει πολύ πιο εύκολη τη διαδικασία του ξυρίσματος.

Ο τόνος της επιδερμίδας σου δεν είναι ομοιόμορφος

Τι φταίει: Οι καφέ κηλίδες προκαλούνται από την υπερπαραγωγή μελανίνης και επιδεινώνονται είτε από κάποια ορμονική δυσλειτουργία είτε από την (υπερβολική) έκθεση στον ήλιο.

Η λύση: Η αντηλιακή προστασία είναι ό,τι καλύτερο θα προσφέρεις στην επιδερμίδα σου. Αναζήτησε στο φαρμακείο μία κρέμα με υδροκινόνη, που βοηθά στην εξομάλυνση των καφέ κηλίδων και κατ’ επέκταση στην ομοιόμορφη απόχρωση της επιδερμίδας.

Οπλίσου με αρκετή υπομονή. Θα χρειαστούν κάποιοι μήνες μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγή: myself.gr