Αποκτήστε αψεγάδιαστο πρόσωπο ακόμη και όταν ο υδράργυρος χτυπήσει κόκκινο. Διαβάστε συμβουλές για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες…

Ανοιχτό» βλέμμα

Χρησιμοποιήστε την πούδρα ως σκιά. Απλώστε σε όλη την περιοχή των βλεφάρων ελάχιστη ποσότητα από την πούδρα που χρησιμοποιείτε για να σταθεροποιήσετε το φον ντε τεν.

Έτσι, θα περιορίσετε τη λιπαρότητα της περιοχής και θα δημιουργήσετε μια καλή βάση η οποία θα κρατήσει σταθερή τη σκιά που θα βάλετε στη συνέχεια. Αποφύγετε τις κρεμώδεις υφές, καθώς λόγω της λιπαρής τους βάσης δεν διαρκούν. Προτιμήστε εκείνες με υφή πούδρας.

Βρείτε το σωστό eyeliner

Τα αδιάβροχα είναι πολύ ανθεκτικά στη ζέστη και την υγρασία. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και κάντε το βλέμμα σας ακαταμάχητο.

Ξεχάστε τα μολύβια περιγράμματος με βάση από κερί γιατί αλλοιώνονται εύκολα κάτω από τέτοιες συνθήκες, με αποτέλεσμα τα μάτια σας να φαίνονται μουτζουρωμένα.

Πρόσωπο όλο λάμψη

Διαλέξτε απαλό ρουζ. Εάν η επιδερμίδα σας είναι πολύ λιπαρή, προτιμήστε μια φόρμουλα 2 σε 1 η οποία ενδείκνυται για τα χείλη και τα μάγουλα.

Αντίθετα, εάν έχετε κανονικό ή ξηρό τύπο επιδερμίδας, επιλέξτε ένα προϊόν σε μορφή σκόνης. Και σε αυτή την περίπτωση οι λιπαρές κρεμώδεις συνθέσεις είναι καλό ν’ αποφεύγονται, καθώς αλλοιώνονται εύκολα από τη θερμοκρασία.

Πείτε «ναι» στα μολύβια χειλιών

Τα «ζωγραφίζουν» και τα αναδεικνύουν. Άλλωστε, οποιαδήποτε σύνθεση κραγιόν έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια εάν πρώτα κάνετε το περίγραμμα των χειλιών σας με μολύβι.

Επιλέξτε μια απόχρωση σε ροζ-καφέ, η οποία να ταιριάζει με το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας. Στην προσπάθειά σας να μεγαλώσετε το σχήμα των χελιών σας, πολλές φορές δεν ακολουθείτε το φυσικό σας σχήμα. Μην ξεφεύγετε από τη γραμμή των χειλιών για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

Άψογη επιδερμίδα

Επιλέξτε ένα προϊόν self tan. Θα σας χαρίσει γήινο χρώμα, σαν απαλό άγγιγμα του ήλιου. Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα σας βοηθήσουν ν’ αποκτήσετε σέξι, καλοκαιρινό look χωρίς να εκτίθεστε με τις ώρες στον ήλιο.

Χρησιμοποιήστε τα δύο φορές την πρώτη εβδομάδα και στη συνέχεια επαναλάβετε μία φορά κάθε έξι μέρες. Φροντίστε η επιδερμίδα σας να είναι καθαρή και λεία και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα αυτιά, αλλά και την περιοχή του λαιμού, ώστε να αποφύγετε τις διχρωμίες.

Επιλέξτε την απόχρωση που παίρνει η επιδερμίδα σας όταν «μαυρίζει», ώστε το αποτέλεσμα με το self tan να δείχνει φυσικό. Για παράδειγμα, εάν αποκτάτε μια βαθιά μπρονζέ απόχρωση, προτιμήστε ένα προϊόν με την ένδειξη dark ή bronze.

Προσέξτε, επίσης, ώστε η υφή να ταιριάζει στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Εάν είναι λιπαρή, ένα προϊόν σε μορφή τζελ ή μους σας ταιριάζει καλύτερα.

Προτιμήστε κρέμα ημέρας με χρώμα

Προσφέρει λαμπερή και διακριτική απόχρωση, ενώ είναι μια πολύ καλή επιλογή για επιδερμίδες που δεν χρειάζονται αρκετή κάλυψη. Αναζητήστε ένα προϊόν με SPF πάνω από 15, ώστε να σας προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία.

Προμηθευτείτε ένα μη λιπαρό φον ντε τεν

Είναι ιδανικό για επιδερμίδες με ατέλειες -που απαιτούν υψηλή κάλυψη- ενώ είναι απαραίτητο αυτή την εποχή, εφόσον η επιδερμίδα είναι πιο λιπαρή.

Προτιμήστε ένα προϊόν σε μορφή κόμπακτ – και όχι υγρό. Διαρκεί περισσότερο, ενώ η ματ σύνθεσή του απορροφά τις λιπαρές εκκρίσεις.

Για καλύτερο αποτέλεσμα αναζητήστε στα συστατικά του την ουσία silica, μεταλλικό στοιχείο που καταπολεμά τις γυαλάδες

Απλώστε πούδρα λάμψης

Είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για την περιποίηση του προσώπου σας τώρα το καλοκαίρι. Χάρη στην απαλή της υφή, καλύπτει ομοιόμορφα την επιδερμίδα, χαρίζοντας φίνο λαμπερό τελείωμα. Μην την απλώσετε με πουφ (γιατί λόγω κακής χρήσης το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό).

Δοκιμάστε ένα πινέλο με φυσική τρίχα και απλώστε το προϊόν στις περιοχές όπου η λιπαρότητα είναι περισσότερο έντονη όπως: μέτωπο, μύτη και πηγούνι.

Εφοδιαστείτε με στυπόχαρτα

Πρόκειται για απαλά λεπτά χαρτάκια μίας χρήσης που περιέχουν σκόνη ρυζιού ή άλλα απορροφητικά συστατικά. Ταμπονάρετε τις λιπαρές περιοχές του προσώπου για να μειώσετε τις γυαλάδες.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όσο συχνά χρειάζεται, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι η καλύτερη εναλλακτική στο συχνό πουδράρισμα, το οποίο «βαραίνει» το πρόσωπο.

Πηγή: myself.gr