Τα όμορφα νύχια από μόνα τους δεν μπορούν να συνεισφέρουν και πολλά στη συνολική εμφάνιση, ειδικά μάλιστα εάν τα χέρια δείχνουν απεριποίητα.

Το δέρμα της περιοχής αυτής απαιτεί ειδική περιποίηση.

Αρχικά, το πλέον βασικό και εδώ είναι η σωστή ενυδάτωση που αποτελεί και την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.

Εκτός από κρέμα χεριών ή λοσιόν για ενυδάτωση που πρέπει να χρησιμοποιείς, φρόντισε και το σαπούνι να περιέχει ενυδατικά συστατικά όπως βαζελίνη ώστε να μην ξηραίνει τα χέρια.

Η κρέμα από την άλλη δεν χρειάζεται να είναι πολύ λιπαρή αλλά αντίθετα να περιέχει αρκετά συστατικά που ενυδατώνουν. Πάντως ας έχουμε κατά νου ότι στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε κρέμες με αντιγηραντική δράση, δεν πρέπει να τις βάζουμε καθημερινά. Μέχρι 2 φορές την εβδομάδα αρκεί.

Ανεξάρτητα από την περιποίηση που προσφέρουμε στα χέρια με κρέμες και προϊόντα ομορφιάς, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία της πρόληψης. Τι εννοούμε με αυτό; Μα φυσικά ότι δεν πρέπει να τα ταλαιπωρούμε. Η μπουγάδα ας πούμε χωρίς γάντια, είναι ό,τι χειρότερο για την ευαίσθητη επιδερμίδα της περιοχής.