Από τα πιο ξεχωριστά και ενδιαφέροντα στυλ στο μακιγιάζ είναι και το λεγόμενο «χρυσαφένιο». Διαβάστε πως μπορείτε να το πετύχετε…

Αρχικά, καλύψτε με κονσίλερ σημάδια στο πρόσωπο όπως τα μαύρα στίγματα και τους κύκλους κάτω από τα μάτια, αν υπάρχουν. Εάν η επιδερμίδα σας είναι μαυρισμένη, προτιμήστε κονσίλερ ένα τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα.

Στη συνέχεια, βάλτε ενυδατική κρέμα με χρώμα, ώστε να μην χρειαστεί να βάλετε και αντηλιακό, και σε περίπτωση που το δέρμα σας έχει μεγάλη λιπαρότητα προτιμήστε κάποια oil free.

Με πινελιές απλώνουμε ένα bronzer σε πούδρα στην περιοχή από το μέτωπο μέχρι το πηγούνι και τα μάγουλα. Μάλιστα εάν επιλέξετε κάποιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σώμα, μπορείτε να βάλετε και στο πίσω μέρος των αυτιών, τον αυχένα (εάν δεν αφήσετε λυτά τα μαλλιά), το ντεκολτέ και τους ώμους.

Το bronzer θα απλώσετε, τέλος, στην περιοχή των βλεφάρων μέχρι κάτω από τα φρύδια. Δεν χρειάζεται να βάλετε σκιά ματιών. Για επίσημες εμφανίσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε bronzer με πέρλες.

Δώστε όγκο και σχήμα στις βλεφαρίδες με μάσκαρα. Όσο για τα χείλη, το lip gloss δεν αρκεί. Πρώτα βάζουμε κονσίλερ και έπειτα το lip gloss, κατά προτίμηση σε χρώμα κοραλλί που να ιριδίζει.

Πιέστε τα χείλη σε μια χαρτοπετσέτα, βάλτε λίγη πούδρα και τελειώστε πάλι με lip gloss. Αυτό εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερη εφαρμογή.