Το κόκκινο χρώμα προκαλεί τις αισθήσεις. Ανοίγει την όρεξη και φέρνει στο μυαλό του καθενός πολλές σκέψεις.

Εκτός όμως από σκέψεις, το κόκκινο συνίσταται και για συνταγές. Αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας ντομάτες, πιπεριές και φράουλες.

Δείτε μερικές συνταγές

Ντομάτες γεμιστές με θαλασσινά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
• 8 μέτριες ντομάτες
• 120 γραμμ. κουσκουσάκι (ζυμαρικό)
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 200 γραμμ. μύδια (καθαρισμένα – μόνο την ψίχα)
• 16-20 μικρές γαρίδες καθαρισμένες
• 6 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λάδι βασιλικού (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρείτε τα καπάκια από τις ντομάτες, τις αδειάζετε, τις αλατίζετε ελαφρά και τις τοποθετείτε ανάποδα σε χαρτί κουζίνας για να σουρώσουν. Βράζετε το κουσκουσάκι στον μισό χρόνο του και το σουρώνετε (πρέπει να «κρατάει»).

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε κρεμμυδάκια, μύδια και γαρίδες στο μισό ελαιόλαδο για 2΄-3΄. Προσθέτετε το εσωτερικό από τις ντομάτες, ανακατεύετε για 1΄-2΄ και ρίχνετε το κουσκουσάκι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα, βάζετε τα καπάκια και τις τοποθετείτε σε ταψί. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200οC φούρνο για 20΄-25΄. Σερβίρετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος προσθέτοντας 1-2 κουταλιές λάδι βασιλικού.

Σούπα με πιπεριές Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
• 600 γραμμ. πιπεριές Φλωρίνης
• 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 100 ml ελαιόλαδο
• 1 κ.γλ. χαρίσσα
• 600 ml ζωμό λαχανικών
• 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 200 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε (ή κατίκι)
• αγουρέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Βάζετε τις πιπεριές σε ταψί που έχετε καλύψει με χαρτί φούρνου και τις ψήνετε ώσπου να αρχίσουν να ζαρώνουν.

Τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και αφαιρείτε τις φλούδες και τα σπόρια. Τις βάζετε στο μίξερ με 2 κουταλιές νερό και τις πολτοποιείτε. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και ρίχνετε τον πολτό πιπεριάς, τη χαρίσσα και τον ζωμό λαχανικών. Βράζετε για 10΄ και προσθέτετε βασιλικό, ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα με 1-2 κουταλιές τυρί μασκαρπόνε και λίγες σταγόνες αγουρέλαιο.

Σαλάτα με φράουλες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

• 2 σαλάτες αντίβ
• 1 σικορέ
• 4 κλωνάρια σέλερι
• 250 γραμμ. φράουλες
• 250 γραμμ. ντοματίνια
• 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 100 γραμμ. κολοκυθόσπορους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις σαλάτες και τις χοντροκόβετε. Τεμαχίζετε με το χέρι το σικορέ σε μικρότερα κομμάτια. Κόβετε το σέλερι σε ροδέλες, αφού το καθαρίσετε, τις φράουλες στα τέσσερα και τα ντοματίνια στη μέση.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα παραπάνω μαζί με τα φύλλα βασιλικού. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξίδι και περιχύνετε τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τους κολοκυθόσπορους και σερβίρετε.

Πηγή: homefood.gr