Θέλετε να αδυνατίσετε χωρίς να πληρώνετε χρήματα σε διαιτολόγους; Υπάρχει ο τρόπος αρκεί να κάνετε πράξη κάποια μικρά «μυστικά» που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε.

Μειώστε θερμίδες από το πρωινό
Για παράδειγμα απλώστε σε μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα, πιείτε έναν σκέτο ελληνικό ή γαλλικό καφέ. Στύψτε ένα χυμό πορτοκάλι χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη. Βάλτε τα μούσλι ή τα δημητριακά σε ένα μικρό μπολ και όχι σε ένα βαθύ πιάτο. Προτιμήστε ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών αντί για ένα πλήρες.

Σταματήστε τα τσιμπολογήματα
Πιείτε ανθρακούχο νερό αντί για αναψυκτικό. Φάτε φρέσκα, κομμένα καρότα αντί για πατατάκια, προτιμήστε φρούτα αντί για ξηρούς καρπούς.

Μειώστε θερμίδες από το μεσημεριανό
Ξεχάστε τα τυριά που παχαίνουν. Μην βάζετε κρουτόν στη σαλάτα. Μην χρησιμοποιείτε σάλτσες τύπου μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.

Μειώστε θερμίδες και από τη μαγειρική σας
Αντικαταστήστε στη μαγειρική σας την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Χρησιμοποιήστε ζωμό από κοτόπουλο αντί για λάδια ώστε να σοτάρετε το κρέας και τα λαχανικά. Κάντε ανάμειξη μοσχαρίσιου κιμά με κοτόπουλο για να φτιάξετε τα μπιφτέκια. Αντικαταστήστε το τυρί στα μακαρόνια με τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών.