Η παρενόχληση στον δρόμο και τα όχι και τόσο κομψά λόγια είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες έχουν βιώσει έστω και μια φορά στη ζωή τους. Και πολλές φορές η πρώτη αντίδραση σε ένα χυδαίο σχόλιο είναι η αμηχανία. Να απαντήσω ή να το αφήσω να περάσει έτσι;

Μια νεαρή γυναίκα βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να αντιμετωπίσει την παρενόχληση, θέλοντας παράλληλα να στείλει το δικό της μήνυμα.

Η 20χρονη Noa Jansma, φοιτήτρια από το Άμστερνταμ, βγάζει selfie με κάθε άντρα που την αντιμετωπίζει με ενοχλητικό τρόπο στον δρόμο. Και δεν είναι ότι οι άντρες δεν το παίρνουν χαμπάρι. Τους ρωτά και εκείνοι δέχονται, μη καταλαβαίνοντας προφανώς τον σκοπό όλου αυτού.

Η Jansma έστησε έναν λογαριασμό στο Instagram με το όνομα Dear Catcallers για το πρότζεκτ της, όπου καταγράφει κάθε περιστατικό. Μετά από μόλις έναν μήνα και 30 αναρτήσεις, ο λογαριασμός έχει ήδη δεκάδες χιλιάδες followers.

Οι φωτογραφίες έχουν επίσης το δικό του κόνσεπτ. Η Jansma ποζάρει σοβαρή και κάπως… στραβωμένη, ενώ οι άντρες φαίνονται χαρούμενοι, μην έχοντας αντιληφθεί το γεγονός ότι την έχουν κάνει να νιώθει άβολα. Ο πρώτος άντρας που ρώτησε να θέλει να βγάλουν μια selfie, απάντησε «με ενθουσιασμό», σύμφωνα με την ίδια.

Εξηγώντας την ιδέα της, η νεαρή γυναίκα σημειώνει πως ένα σεξουαλικής φύσης σχόλιο σε μια γυναίκα «δεν αποτελεί κομπλιμέντο». «Αυτός λογαριασμός έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την αντιμετώπιση των γυναικών ως αντικείμενα στην καθημερινή ζωή», τονίζει και συνεχίζει: «Αφού πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο συχνά και σε ποιο πλαίσιο αυτό συμβαίνει, δείχνουν αυτούς που με παρενοχλούν μέσα στο διάστημα ενός μήνα».

adyadt1

adyadt2

adyadt3

adyadt4

adyadt5