Λίγο το κρύο, λίγο η μέρα που –σύμφωνα με τη θρησκεία- τρώμε όσπρια, η σούπα αυτή είναι χορταστική και θα την απολαύσετε!

Υλικά

2 φλ. τσαγιού φασόλια μαυρομάτικα
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 βαθύ πιάτο λάχανο χοντροκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια σε νερό που βράζει για 15΄ και τα στραγγίζετε.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, να μαραθούν για 5΄. Ρίχνετε και τα ζεματισμένα φασόλια και την ντομάτα μαζί με 2 λίτρα νερό.
3. Αφήνετε τη φασολάδα να βράσει για 30΄, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Στο τελευταίο βράσιμο προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Καλή σας όρεξη!