Μουσκεύω σε μπωλ το ψωμί για δέκα λεπτά το λιγότερο. Στραγγίζω και το τρίβω με τα χέρια μου. Κόβω τις ντομάτες μέσα στο μπωλ. Καθαρίζω και κόβω σε πολύ λεπτές ροδέλες τα κρεμμύδια. Ξεφλουδίζω το αγγούρι και το κόβω σε φέτες.

Προσθέτω τον βασιλικό, το αλατοπίπερο και το μισό λάδι. Βάζω την σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα. Όταν την σερβίρω θα βάλω το ξύδι και το υπόλοιπο λάδι.

Τι χρειαζόμαστε:

500 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (2 ημερών καλό είναι)
5 μέτριες στο μέγεθος κόκκινες ντομάτες
2 κόκκινα κρεμμύδια
1 αγγούρι
12 φύλλα (φρέσκο κατά προτίμηση) βασιλικό
Αλατοπίπερο (κατά βούληση)
6 κ.σ. λάδι αγνό παρθένο
1 κ.σ. ξύδι

Πηγή: sintagespareas.gr