Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.

Στρώνουμε 12 ατομικά φορμάκια με χάρτινες θήκες για muffins.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και μία κουταλιά της σούπας από το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού περιχύνουμε τα μήλα για να μη μαυρίσουν.

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα μήλα και τις καραμέλες ψιλοκομμένες.

Ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες.

Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200ο C ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Συστατικά
(υλικά για 12 άτομα)

3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
2 κ. γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλυκού σόδα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
100 χλ. γάλα
150 χλ. κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι (χυμός)
50 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα

Πηγή: thefoodproject.gr