Καθαρίζουμε την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες, και την κόβουμε σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς. Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε και το πράσο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Τα σοτάρουμε για 3-4΄, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 30΄, έως ότου μαλακώσουν.

Με τη ράβδο για πουρέ ή σε ένα μπλέντερ, αλέθουμε λίγη λίγη τη σούπα μέχρι να γίνει κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για ακόμη 1΄.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο αλατοπίπερο, καθώς και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Μοιράζουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μια γεμάτη κουταλιά σούπας μους γιαουρτιού και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Υλικά

1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πατάτα
1 λίτρο ζωμός κρέατος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μους γιαουρτιού
1/2 φλ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγ. γιαούρτι
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Πηγή: argiro.gr