Ξεβράζουμε το κρέας κι όταν έχει στραγγίξει καλά, το τσιγαρίζουμε με το λάδι. Όταν ροδίσει από όλες τις μεριές, ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί.

Βάζουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, 2-3 ποτήρια νερό και το ψήνουμε 1 ώρα περίπου ή στη χύτρα 30’.

Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε το νερό να είναι ίσα-ίσα, συμπληρώνουμε αλάτι και το αναγεμίζουμε 2-3 φορές μέχρι να ψηθούν και να χυλώσουν οι πατάτες.

Υλικά (για 3-4 μερίδες):

1.200 kg μοσχάρι με κόκαλο
(1 σπαλομπριζόλα κομμένη μερίδες)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
3-4 ντομάτες τριμένες
1-2 κ.σ. πελτέ
5-6 πατάτες χοντροκομμένες
1 φλ. ελαιόλαδο
2 πρέζες ρίγανη
πιπέρι – αλάτι

Πηγή:greekmasa.gr