Είναι από τα πιο απλά και γρήγορα «γλυκά» που μπορεί κανείς να φτιάξει για να αντιμετωπίσει τις λιγούρες του χειμώνα.
Χρειαζόμαστε: μήλα, μέλι ή ζάχαρη καστανή, κανέλα, ολόκληρα γαρύφαλλα και λικέρ.
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα καθαρίζουμε από το κοτσάνι αφήνοντας λίγο στην άκρη, για να μην «τρέξουν» τα υλικά που θα βάλουμε μέσα.
Στο κενό, λοιπόν, που έχει δημιουργηθεί από το κοτσάνι που βγάλαμε, βάζουμε μέλι ή καστανή ζάχαρη,κανέλα και λικέρ.
Στο πάνω μέρος του «κενού» βάζουμε ένα γαρύφαλλο.
Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα ταψί και ρίχνουμε γύρω τους νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει μέλι και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρονται ζεστά και μπορούν να συνοδευτούν από σαντιγί ή και… παγωτό.