Μπελαλίδικη συνταγή που θα σας αποζημιώσει όμως το απίθανο αποτέλεσμα της…

Υλικά:

1/2 κιλό γίγαντες
1 φλ.τσ. αλεύρι
2 αυγά
2 κτ.σ. γάλα
1 φλ.τσ. φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι – πιπέρι
1/2 φλ.τσ. λάδι
Μαϊντανό για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Βάζουμε από την προηγούμενη τους γίγαντες να μουλιάσουν. Στραγγίζουμε τους γίγαντες και μετά τους βράζουμε σε αρκετό νερό για 20 λεπτά. Θα χρειαστούμε τρία μπολάκια.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλατοπίπερο, σε ένα άλλο μπολ τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και σ’ ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε το λάδι να κάψει στο τηγάνι.

Βουτάμε ένα-ένα φασόλι στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε. Γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: sidages.gr