Ένα εναλλακτικό πιάτο άκρως θρεπτικό αφού συνδυάζει όσπριο και κρέας.

Υλικά:

500γρ. ρεβίθια
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
2 κολοκυθάκια τριμμένα
2 κρεμμύδια (ένα ολόκληρο κι ένα ψιλοκομμένο)
400 γρ. κοτόπουλο (όποιο μέρος προτιμάτε)
1 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμός από 1 λεμόνι
1 φλ. τσαγιού λάδι
αλατοπίπερο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν στην κατσαρόλα ή χύτρα.

Μόλις τα ξαφρίσουμε ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα λαχανικά και το λάδι και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν όλα μαζί (20′ στη χύτρα ή περίπου 1 ώρα στην κατσαρόλα). Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το κόλιανδρο (στη χύτρα μπορούμε να τα ρίξουμε απ’ την αρχή) και το απομακρύνουμε απ’το μάτι.

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού και λίγο κρύο νερό και σιγά σιγά προσθέτουμε αρκετό ζουμί από το φαγητό. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά και την βάζουμε να πάρει άλλη μια βράση.

Πηγή: greekmasa.gr