Ένα ελαφρύ γλύκισμα…

Υλικά:

350 γρμ. χυμό πορτοκαλιών
πολτός πορτοκαλιού
100 γρμ ζάχαρη
2 κουτλ.κορν φλαουρ
2 ζελατίνες
4 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες
έτοιμη ζύμη τάρτας ή σφολιάτ

Εκτέλεση:

Σουρώνετε τον χυμό πορτοκάλι και τον βάζετε σε ένα κατσαρολάκι για να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.Ανακατεύετε τη ζάχαρη με το κορνφλαουρ σε ένα μπόλ και προσθέτετε 2 κουταλιές απο το ζεστό χυμό πορτοκάλι.

Προσθέτετε το παραπάνω μείγμα ζάχαρης στο κατσαρολάκι με τον χυμό και βράζετε μέχρι να γίνει λείο. Τον πολτό πορτοκαλιού που έχει μείνει απο το σούρωμα μαζί με ένα ψιλοκομμένο πορτοκάλι τα βάζετε μέσα στο κατσαρολάκι.

Μουσκεύετε την ζελατίνη σε νερό και την ρίχνετε και αυτή στον κατσαρολάκι και ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί. Αποσύρετε απο την φωτιά.

Έχετε απλώσει σε ένα ταψάκι την ζύμη… την έχετε ψήσει και την έχετε αφήσει να κρυώσει. Βάζετε λιγη κρέμα πορτοκαλιού πάνω απο την ψημένη ζήμη και τοποθετείτε τις φέτες μπανάνας τέλος απο πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πορτοκαλιού και βάζουμε την πιτούλα μας στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Πηγή: sintagespareas.gr