Εάν το ψαρονέφρι έχει την τιμητική του στην κουζίνα σας, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Ο συνδυασμός με δαμάσκηνα θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Υλικά
Ψαρονέφρι σε κομματάκια
1/4 της κούπας κόκκινο κρασί
βούτυρο
ζωμός κρέατος
μισό κουτ. γλυκού θυμάρι
λίγο δενδρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το ψαρονέφρι μέσα στο βούτυρο σε κομμάτια. Αφού σωταριστούν ρίχνουμε το κόκκινο κρασί, τον ζωμό κρέατος, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε το κρέας για 10-15 λεπτά.

Μετά το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνουμε στο ζουμί τα δαμάσκηνα. Τα αφήνουμε περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πιούν όλο το ζουμί.

Ανακατεύουμε το κρέας με τα δαμάσκηνα και γαρνίρουμε με ρύζι ή πουρέ.

Πηγή: myworld