Αγοράστε φρέσκα φρούτα και φτιάξτε το δικό σας γλυκό!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αχλάδια μικρά
1 κιλό ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
2 βανίλιες
1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα αχλάδια,τα πλένουμε και καθαρίζουμε γύρω-γύρω τη φλούδα. Με μυτερό μαχαίρι ή με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια. Αν τα αχλάδια είναι μεγαλύτερα,τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό,ρίχνουμε το λεμόνι και τα αφήνουμε 3 ώρες. να σφίξουν.Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι νερό και τη μισή ζάχαρη να μισοβράσουν.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνουμε το γλυκό να δέσει. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας. Αφήνουμε να κρυώσει και το αδειάζουμε σε βάζο.
Πηγή: syntagies.gr