Πεντανόστιμη μπιζελόσουπα που τρώγεται ζεστή τον χειμώνα και κρύα το καλοκαίρι!
Υλικά:
450 gr αρακά
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 μέτριες πατάτες
2 καρότα
1 πιπεριά
1 κομμάτι τζίντζερ
ένα ματσάκι άνηθο (για έντονη γεύση)
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση:
Σε λίγο λάδι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα ρίχνετε και τα μπιζέλια και ανακατεύετε για να μην αρπάξουν.
Στη συνέχεια ρίχνετε νερό και τα υπόλοιπα λαχανικά (όχι τον άνηθο). Το αφήνετε να βράσει 30-40 λεπτά και ρίχνετε όσο λάδι ακόμα θέλετε (ρίχνοντας το λάδι στο τέλος κάνει το φαγητό πιο υγιεινό).
Όταν έχει βράσει κλείνετε το μάτι και προσθέτετε τον φρέσκο άνηθο. Χτυπήστε το μείγμα στο μπλέντερ για να γίνει χυλός.
Πηγή: sintagespareas.gr