Μία εναλλακτική συνταγή για τα αγαπημένα μας γεμιστά!
Υλικά:
5 πράσινες πιπεριές
5 ώριμες ντομάτες
Ρύζι καρολίνα (2 κ.σ. ανά γεμιστό)
2 μεσαία κρεμμύδια
1 ματσάκι μαιντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
Σταφίδες (προεραιτικά)
Ντοματόζουμο (είτε 1 κονκασέ είτε από φυσικό χυμό ντομάτας)
2-3 μεσαίες πατάτες
Αλάτι – Πιπέρι
1 κούπα λάδι
Εκτέλεση:
Αρχικά τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια σε μισή κούπα λάδι και μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τον κιμά.
Τον μαγειρεύουμε μέχρι ν’ ασπρίσει (περίπου 10 λεπτά) και ρίχνουμε μεσα την σάλτσα ντομάτας (και τον φλοιό-ζουμί από τις ντοματες), μισή κουταλιά ζάχαρη, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, το δύοσμο και αλατοπιπερώνουμε.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μίγμα και το ρύζι (υπολογίστε περίπου 2 κουτάλια της σούπας για κάθε γεμιστό) και το αφήνουμε να συνεχίσει να βράζει για ακόμα 10 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει μαλακώσει το ρύζι (πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμο) κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σταφίδα.
Ετοιμάζουμε τη γάστρα ή το ταψί, βάζοντας αντικολλητικό χαρτί στο πάτο και τοποθετούμε τις ξεπλυμένες και καθαρισμένες εσωτερικά ντομάτες και πιπεριές. Κρατάμε χωριστά τα καπάκια.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μίγμα μας κάθε γεμιστό μέχρι λίγο πάνω από την μέση. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια για ταψί και τις προσθέτουμε ανάμεσα στα γεμιστά.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό προσεκτικά ανάμεσα στα γεμιστά και μισή κούπα λάδι (έαν σας έχει περισσέψει μίγμα από την γέμιση, το ρίχνετε και αυτό) και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο περίπου για 1,5 ώρα.
Πηγή: sintagespareas.gr