‘Ένα υπέροχο κέικ που θα το λατρέψουν όλοι όσοι το δοκιμάσουν!
Υλικά:
55 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
435 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. baking powder
410 ml γάλα εβαπορέ
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
250 γρ. ξηρά σύκα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα σύκα σε μικρή κατσαρόλα μαζί με νερό (τόσο ώστε να τα σκεπάζει) και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ώστε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και, αφού αφαιρέσουμε το κοτσανάκι που έχουν, τα κόβουμε στα τέσσερα.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά. Σε μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα με το βούτυρο (αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ).
Ρίχνουμε στα σύκα 1 κουταλιά αλεύρι και αφού τα αλευρώσουμε τα ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα (28 εκ), σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 50 λεπτά περίπου.
Πηγή: sintagespareas.gr