Δε χρειάζεται να ταλαιπωρείστε με εξαντλητικές δίαιτες για χάσετε εκείνα τα παραπανίσια κιλάκια που πήρατε μέσα στο χρόνο. Ο συνδυασμός της ισορροπημένης διατροφής με την άσκηση είναι η καλύτερη λύση. Βοηθητικά σας προτείνουμε και τους παρακάτω έξυπνους τρόπους για να περιορίσετε τις θερμίδες που λαμβάνετε.

1. Βάλτε ρυθμό στη ζωή σας. Όταν περπατάτε ή κάνετε δουλειές στο σπίτι ή γυμνάζεστε (εντός ή εκτός γυμναστηρίου) να ακούτε γρήγορη μουσική. Μελέτες έχουν δείξει πως τα γρήγορα κομμάτια μας «ανεβάζουν», μας κάνουν να κινούμαστε πιο έντονα και επιπλέον διώχνουν την κούραση.

2. Μην αποφεύγετε τελείως το κόκκινο κρέας εκτός κι αν υπάρχει λόγος υγείας. Το κόκκινο κρέας περιέχει πολλές πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και οι μύες καίνε θερμίδες με τετραπλάσια ταχύτητα απ’ ό, τι το σωματικό λίπος. Φροντίστε μόνο να είναι άπαχο και ψητό ή βραστό.

3. Να γυμνάζεστε με παρέα. Με αυτόν τον τρόπο θα χάσετε 35% περισσότερο βάρος απ’ ό, τι εάν προπονήστε μόνοι σας. Η παρέα είναι κίνητρο για να συνεχίσετε την προπόνηση, άλλωστε την ενθάρρυνση όλοι τη χρειαζόμαστε.

4. Να τρώτε καυτερές πιπεριές. Περιέχουν καψαϊκίνη η οποία αυξάνει κατά 25% τον μεταβολικό ρυθμό.

5. Κλείστε την τηλεόραση όταν τρώτε, διαφορετικά θα αποσπάσει την προσοχή σας και θα συνεχίσετε να τρώτε ακόμα και όταν έχετε χορτάσει. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τα 3½ κιλά που κάθε χρόνο παίρνουν όσοι τρώνε μπροστά στην TV!

6. Μην τρώτε για να νικήσετε το στρες. Όταν νιώθετε άγχος και στρες στη δουλειά και θέλετε να φάτε κάτι, να παίρνετε πρώτα βαθιές ανάσες επί 2 λεπτά, εστιάζοντας την προσοχή σας στο διάφραγμά σας, ώστε να βεβαιώνεστε ότι πεινάτε και δεν θέλετε να φάτε για παρηγοριά.

7. Να μασάτε τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Δεκαπέντε λεπτά πριν από το φαγητό καθώς και δύο ώρες αργότερα, ώστε να μειωθεί η «λιγούρα» σας μεταξύ των γευμάτων.

8. Να κάνετε περισσότερο σεξ. Με το παθιασμένο σεξ ο οργανισμός καίει έως 150 θερμίδες. Επιπλέον διεγείρεται η παραγωγή μιας ορμόνης η οποία αυξάνει τον μεταβολισμό και την ανάπτυξη άπαχου μυϊκού ιστού.