Εύκολο και νόστιμο κέικ ινδοκάρυδου με κομματάκια σοκολάτας να λιώνουν μέσα του.
Συστατικά
1 βιτάμ
1 φαρινάπ
4 αυγά
1,5 φλ. ζάχαρη
1,5 φλ. γάλα
1 βανίλια
1 σακουλάκι ινδοκάρυδο (170 γρ)
125 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
Κακάο σκόνη
Οδηγίες
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο-λίγο το γάλα και το αλεύρι. Τέλος,προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα, ρίχνουμε τη σκόνη κακάο (αντί για αλεύρι) και προσθέτουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και στους 170 στη συνέχεια. Συνολικά θέλει περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Πηγή: sintagespareas.gr