Σε πιο σπίτι δεν περισσεύουν μπανάνες και τελικά τις πετάμε; Τώρα τίποτε δεν θα πάει χαμένο!

Συστατικά

250 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
115 γρ. βούτυρο ανάλατο
115 γρ. μαύρη ζάχαρη
500 γρ. μαυρισμένες μπανάνες λιωμένες με το χέρι
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατελυουμε το αλεύρι, το αλάτι και την σόδα. Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε άλλη λεκανη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε τον πουρε της μπανάνας και τα αβγά. Έπειτα βάζουμε το μείγμα της μπανάνας στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε αλευρωμένη φόρμα βάζουμε το μείγμα μας και βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 60 με 65 λεπτά, καντε και την δοκιμη με το μαχαιρι πρώτα, και αφού το σβήσουμε το αφηνουμε άλλα 10 λεπτά να σταθεί στον φούρνο. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε ένα ζουμερό γλυκάκι!

Πηγή: sintagespareas.gr