Μία ελαφριά εκδοχή της αγαπημένης μας τυρόπιτας!
Υλικά
600 γραμμάρια φύλλο παραδοσιακό
400 γραμμάρια ανθότυρο
400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
3 αυγά
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μάραθο
½ ποτήρι ελαιόλαδο
Για να περιχύσουμε την πίτα:
2 αυγά
½ ποτήρι ελαιόλαδο
½ λίτρο γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το ανθότυρο, τη φέτα και το λάδι. Ρίχνουμε τον δυόσμο και τον μάραθο και τα ανακατεύουμε. Λαδώνουμε το ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα και τα σκεπάζουμε με τη γέμιση. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα. Χτυπάμε ½ λίτρο γάλα, 2 αυγά και ½ φλιτζάνι λάδι, περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε 15 λεπτά να απορροφήσει. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.
Πηγή: homefood.gr