Είναι εύκολο να μαγειρευτεί, δεν θέλει ιδιαίτερο κόπο και ο αρακάς δίνει ξεχωριστή γεύση στο ρύζι. Θέλετε να μάθετε πώς να φτιάξετε ριζότο με αρακά;

Υλικά για 2 άτομα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα, καλής ποιότητας
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού αρακάς
1 κύβος λαχανικών
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
½ λίτρο νερό καυτό
Για το σερβίρισμα
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μαζί με το ρύζι.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τον αρακά. Ανακατεύετε και όταν πάρει βράση, προσθέτετε το μισό νερό, τον κύβο των λαχανικών και το αλατοπίπερο.
Προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό σιγοβράζοντας το ριζότο, μέχρι να γίνει το ρύζι σας αλ ντέντε και να παραμείνει ζουμερό.
Ρίχνετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε αντικολλητικό τηγανάκι, ψήνετε το μπέικον έως ότου ροδίσει. Σερβίρετε το ριζότο σε πιάτα, γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο και ψημένο μπέικον και επιπλέον φλούδες παρμεζάνας.

Πηγή: myworld