Αν σας αρέσει να δοκιμάζετε καινούριες γεύσεις και συνδυασμούς γεύσεων τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς!
Υλικά συνταγής μαγειρικής:
1 Κοτόπουλο 2 κιλά περίπου
15 μπανάνες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί μαδέρας
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα:
Καψαλίζετε το κοτόπουλο και το πλένετε με καυτό νερό. Βάζετε στη κοιλιά του το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε το βούτυρο σε κατσαρόλα να κάψει.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο και το ροδίζετε καλά απ’όλες τις πλευρές. Τη σβήνετε με το κρασί προσθέτοντας το λίγο-λίγο.
Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις μπανάνες και τις ρίχνετε στη κατσαρόλα. Τις αφήνετε να βράσουν μαζί με τη κότα 15-20 λεπτά.
Βγάζετε το κοτόπουλο το τεμαχίζετε και το τοποθετείτε στο κέντρο ζεστής πιατέλας. Γαρνίρετε με τις μπανάνες.
Βράζετε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το κονιάκ. Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις και να μείνει περίπου 3/4 φλιτζανιού τσαγιού. Τη ρίχνετε επάνω στο κοτόπουλο με τις μπανάνες και σερβίρετε.
Πηγή: sidages.gr