Γλυκιά μακαρονάδα με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς!
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 φλ. μακαρόνια σπαγγέτι
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
1 κ.σ τυρί κρέμα (προαιρετικά)
1 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
μπαχαρικά ότι προτιμάτε (π.χ θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό)
καυτερή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν ελαφρά εξωτερικά.
2. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα μπολ και σκεπάστε το μέχρι να κρυώσουν. Έτσι θα μπορείτε πιο εύκολα να τις ξεφλουδίσετε.
3. Αφαιρούμε τη φλούδα με τα χέρια μας, αδειάζουμε τα σποράκια και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε περίπου μισή σκελίδα σκόρδο. Αφήνουμε να πάρει τη γεύση του το λάδι και αφαιρούμε το σκόρδο.
5. Ρίχνετε ότι μπαχαρικά επιλέξετε. Αν θέλετε προσθέτετε την καυτερή πιπεριά.
6. Ρίχνετε τις πιπεριές και αφήνετε για 2-3 λεπτά, αν θέλετε προσθέτετε το τυρί κρέμα.
7. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
8. Ρίχνετε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύετε.
9. Αφήνετε ακόμα 1 λεπτάκι στη φωτιά και σερβίρετε!
336 θερμίδες / 46 υδατάνθρακες