Μία νηστίσιμη συνταγή που με τη φαντασία σας προσθέτοντας υλικά, π.χ. τυρί, κοτόπουλο, θαλασσινά (σε περιόδους εκτός νηστείας), θα σας λύσει τα χέρια. Πεντανόστιμη και γρήγορη.

Υλικά
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5-6 φρέσκα ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κ.σ. ξίδι από κρασί
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
1 κ.γλ. βασιλικό αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
500 γραμμ. ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα

Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι για 5΄, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2΄. Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ριγκατόνι. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Βράζουμε για 1΄ δυνατά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr