Καθώς πλησιάζουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να νηστέψουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να στερούμαστε ωραίες γεύσεις!

Υλικά

250 γρ. κιμά σόγιας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κονσέρβα κον κασέ
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,κανέλα
1 κιλό πατάτες
μουστάρδα
λάδι ρίγανη
1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη στο ρεντέ

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σόγιας σε νερό για 30 λεπτά,έπειτα τον στραγγίζουμε. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε και την σόγια,ανακατεύουμε συχνά γιατί κολλάει. Τέλος ρίχνουμε το κον κασέ με τα μπαχαρικά χαμηλώνουμε την φωτιά.

Μετά από 5 λεπτά το αποσύρουμε από το μάτι.Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες ρίχνουμε μουστάρδα, λάδι,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και τις ανακατεύουμε. Στρώνουμε τις μισές στο ταψί,ρίχνουμε από πάνω τον κιμά σόγιας
και ξανά πατάτεςκαι τέλος από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα,Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή σε γάστρα στους 200 βαθμούς,μέχρι να μαλακώσει καλά η πατάτα.Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε
το αλουμινόχαρτο.

Πηγή:syntagesapospiti.blogspot.com