Το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί ένα γρήγορο και πεντανόστιμο μεζέ για το βράδυ της Ανάστασης ή το τραπέζι του Πάσχα.

Υλικά:

¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 αρνίσια συκωταριά ψιλοκομμένη σε μπουκιές
7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
½ φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι μυρώνια
½ κιλό σπανάκι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση:

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τη ροδίζουμε για 6΄-7΄. Τότε προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τ’ αφήνουμε να μαραθούν για 3΄-4΄. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σκεπάζουμε να βράσει με τα υγρά του για 15΄ και να μείνει μόνο με το λάδι του. Τέλος, στύβουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 25 λεπτά

Πηγή:argiro