Το κοτόπουλο έχει τα μυστικά του στο ψήσιμο, ώστε να μην στεγνώσει και να γίνει νόστιμο. Αρχικά πρέπει να αφήσετε τη σχάρα να «κάψει» αρκετά πριν το βάλετε μέσα. Επιπλέον, οι περισσότερες νοικοκυρές τρυπάνε το κοτόπουλο με πιρούνι για να το γυρίσου. Αυτό είναι λάθος! Γυρίστε το με λεπίδα.
Εξίσου σημαντικό είναι να μην το ραντίσετε με λεμόνι όσο ψήνεται, γιατί θα γίνει πιο σκληρό. Αντιστοίχως, δεν το αλατίζετε πριν το ψήσιμο, γιατί στεγνώνει το κρέας.