Αυτό το πεντανόστιμο ογκρατέν είναι μια ιδανική επιλογή για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Σερβίρετέ το αχνιστό με φρέσκια σαλάτα και μικροί, μεγάλοι θα το λατρέψουν!

1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7΄-8΄ μέχρι να δέσει το μείγμα. Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.

2. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.

3. Σε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο ή βουτυρωμένο στρώνουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Ενδιάμεσα απλώνουμε το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα.

4. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC για 35΄ – 40΄, έως ότου το φαγητό ροδίσει σχηματίζοντας κρούστα.

Υλικά
• 6 πατάτες βρασμένες κομμένες σε φέτες
• 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
• 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
• 500 γραμ. φρέσκο γάλα
• 2 κ.σ. αλεύρι γεμάτες
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 2 κρόκους αυγών χτυπημένους
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

Πηγή: argiro.gr