Ξεπαγώστε τις γαρίδες, ξεπλύντε και σκουπίστε τες με απορροφητικό χαρτί. Ζεματίστε τις ντομάτες σε καυτό νερό, αφαιρέστε τη φλούδα και τα σποράκια, στύψτε τες ελαφρά με τα χέρια σας και κόψτε τες σε λεπτές λωρίδες. Στο μεταξύ, βάλτε στη φωτιά να βράσει, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, άφθονο αλατισμένο νερό.

Ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα, ρίξτε τα ζυμαρικά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Ζεστάνετε 3 κουταλιές λάδι σ’ ένα τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο, αφαιρέστε το, ρίξτε τις γαρίδες, προσθέστε 1 πρέζα αλάτι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, ρίξτε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. Προσθέστε τις ντομάτες στη σάλτσα και σοτάρετε λίγο για να εξατμιστούν τα υγρά.

Στραγγίστε τα ζυμαρικά al dente, ρίξτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα, πασπαλίστε με το θυμάρι, λίγο πιπέρι, ανακατέψτε μερικές φορές και σερβίρετε αμέσως.

Υλικά
400 γραμμ. φαρδιές ταλιατέλες

400 γραμμ. καθαρισμένες κατεψυγμένες γαρίδες

4 ώριμες ντομάτες

2 κλωναράκια θυμάρι ή ½ κουταλάκι αποξηραμένο

1 σκελίδα σκόρδο

20 ml λευκό ξηρό κρασί

λάδι, αλάτι

λευκό πιπέρι σε κόκκους

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 4

Πηγή:myself.gr