Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα αφήνετε για 7 με 8 λεπτά να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Βάζετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Σιγά-σιγά, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε την κρέμα να δέσει.
Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε το μοσχοκάρυδο. Κρατάτε 2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα για τη συνέχεια. Ψιλοκόβετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το ρίχνετε στην κρέμα.
Λαδώνετε ένα μικρό τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Τρίβετε με τα χέρια τα λαζάνια σε κομματάκια και στρώνετε το 1/3 από τα τρίμματα στο σκεύος.
Απλώνετε το 1/3 της κρέμας με το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε δεύτερη στρώση τρίμμα λαζάνια. Απλώνετε 1/3 κρέμα-κοτόπουλο. Πασπαλίζετε τα υπόλοιπα λαζάνια.
Απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα-κοτόπουλο. Περιχύνετε με τα 2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα που κρατήσατε και πασπαλίζετε με τυρί. Σκεπάζετε το ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά στους 180°C στις αντιστάσεις. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε για 20΄ το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Υλικά
• 2 πράσα ψιλοκομμένα
• 3 κ.σ. βούτυρο
• 3 κ.σ. αλεύρι
• 750 ml ζωμός κότας (ζεστός)
• 500 γραμ. μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψητό ή βραστό
• 200 γραμ. λαζάνια
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• 1 φλ. τσαγιού πικάντικη γραβιέρα
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Πηγή: argiro.gr