Δοκιμάστε τις παρακάτω ασκήσεις και δείτε το σώμα σας να αλλάζει.

Μην ξεχάστε πριν τις ξεκινήσετε να κάνετε 5 λεπτά προθέρμανση και άλλα 5 λεπτά αποθεραπεία με διατάσεις.

1. Για τους κοιλιακούς
Θα χρειαστείτε ένα μαξιλαράκι.
Καθίστε με τη λεκάνη σας. Ακουμπήστε με το πίσω μέρος της σπονδυλικής σας στήλης ένα μαξιλαράκι. Τοποθετήστε στο κάτω μέρος της πλάτης σας ώστε να ακουμπάει στο μαξιλαράκι. Κρατήστε τα πόδια σας λυγισμένα, τα πέλματα σας σταθερά κάτω, τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι ή μπροστά από το στήθος, ανάλογα αν θέλετε να δυσκολέψετε ή όχι την άσκηση. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και ανεβείτε μέχρι πάνω. Εκπνεύστε τον αέρα την ώρα που θα ανεβαίνετε. Κάντε 3 σετ των 20 επαναλήψεων.

2. Για τους πλάγιους κοιλιακούς
Θα χρειαστείτε ένα μαξιλαράκι.
Καθίστε στη λεκάνη σας χωρίς να την σηκώνετε από το έδαφος με τα πόδια λυγισμένα και τα χέρια πίσω από τον αυχένα. Ακουμπήστε το μαξιλαράκι στο πίσω μέρος της σπονδυλικής σας στήλης. Τοποθέτησε το κάτω μέρος της πλάτης σας ώστε να ακουμπήσει στο μαξιλαράκι. Σφίξτε την κοιλιά σας φέρτε τον δεξί σας αγκώνα πάνω στο αριστερό γόνατο τραβώντας το αριστερό χέρι προς τα έξω. Επανέρχεστε στην αρχική θέση. Κάντε 3 σετ των 10 επαναλήψεων σε κάθε πόδι.

3. Για το στήθος και τη μέση
Θα χρειαστείτε ένα λάστιχο γυμναστικής.
Κρατήστε τις λαβές του λάστιχου με τα χέρια και ξαπλώστε μπρούμυτα, με τα πόδια ίσια. Τεντώστε τα χέρια μπροστά και τύλιξε το λάστιχο στους καρπούς μέχρι να τεντωθεί. Σηκώστε τα χέρια, το κεφάλι και το πάνω μέρος του στήθους και ταυτόχρονα σηκώστε τα πόδια 15 εκατοστά, ενώ ανοίγετε τα χέρια λίγα εκατοστά στο πλάι. Κατεβάστε τα και επαναλάβετε. Κάντε 10 επαναλήψεις.

4. Για την πλάτη και τους ώμους
Θα χρειαστείτε ένα λάστιχο γυμναστικής.
Δέστε ένα λάστιχο σε ένα σταθερό αντικείμενο στο ύψος της μέσης και σταθείτε με το πρόσωπο προς αυτό, κρατώντας τις λαβές με τα χέρια. Σκύψτε μπροστά με τους γοφούς, τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και τεντώστε τα χέρια μπροστά, στο ύψος των ώμων, με τις παλάμες να κοιτούν κάτω. Περπατήστε προς τα πίσω μέχρι να τεντωθεί κάπως το λάστιχο. Κρατώντας ίσια την πλάτη και σφίγγοντας τους κοιλιακούς, τραβήξτε την αριστερή λαβή ως τον ώμο, τραβώντας τον αγκώνα προς τα πάνω. Τεντώστε ξανά το αριστερό χέρι μπροστά, καθώς τραβάτε τη δεξιά λαβή στο δεξιό ώμο για να ολοκληρώσετε μία επανάληψη. Κάντε 10 επαναλήψεις.

5. Για τη μέση και τους απαγωγούς
Πάρτε διαγώνια θέση στο πλάι με το αριστερό χέρι κάτω από τον αριστερό ώμο, με τα πόδια κολλημένα και τη δεξιά παλάμη πάνω στο γοφό. Κρατώντας ίσιους τους γοφούς και τους ώμους, σηκώστε το δεξί πόδι και τεντώστε το μπροστά, στην ίδια ευθεία με το αριστερό πέλμα. Χτυπήστε ελαφρά το έδαφος με τα δάχτυλα, επιστρέψτε στην αρχική στάση και επαναλάβετε. Άλλαξε πλευρά για να ολοκληρώσετε το σετ. Κάντε 5 σετ για κάθε πλευρά.

Το μυστικό
Χρειάζεται και λίγος κόπος. Αν δεν ιδρώσετε στον διάδρομο (ή το ποδήλατο ή το ελλειπτικό) ή σε οποιαδήποτε άλλη αερόβια δραστηριότητα τα αποτελέσματα δεν θα είναι αντάξια των προσδοκιών σας.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως η μέγιστη καύση λίπους επιτυγχάνεται σε ασκήσεις ήπιας έντασης που έχουν μεγάλη διάρκεια. Αν συνδυάσετε αυτές τις ασκήσεις με 30 λεπτά καθημερινό τρέξιμο, «αναγκάζετε» τον οργανισμό σας να χρησιμοποιήσει άλλες πηγές ενέργειας, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις λιπαποθήκες.

Πηγή: omorfamistika.gr