Η στιγμή που μήνες τώρα περιμένετε έχει σχεδόν φτάσει. Όπου να ναι θα κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωρό σας. Έχετε σκεφτεί όμως τα πάντα πριν πάτε στο μαιευτήριο;

Αρχικά, βρείτε από τώρα ποιοι μπορούν να σας βοηθήσουν όταν θα επιστρέψετε από τη γέννα. Οι δουλειές του σπιτιού και τα καθημερινά ψώνια είναι πολλά, για να τα επωμιστείτε κατευθείαν μετά τον τοκετό. Για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη εφοδιάστε τα ντουλάπια από πριν και ξεχρεώστε ό, τι λογαριασμό σας έχει έρθει. Λιγότερες υποχρεώσεις σημαίνει περισσότερος χρόνος για να ασχοληθείτε με το βρέφος.

Αν έχετε ήδη παιδιά, τότε συνεννοηθείτε με φίλες ή μητέρες συμμαθητών του, οι οποίες θα μπορούσαν να το κρατήσουν μερικές ώρες. Η γέννα μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, από το πρωί ως το βράδυ. Μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή.

Δεν θέλετε συγγενείς και φίλους στο μαιευτήριο; Δεν είναι κακό να τους ενημερώσετε εκ των προτέρων. Αν η επίσκεψή τους σας φέρνει άγχος, τότε ενημερώστε τους για την απόφασή σας από πριν.

Αν δεν θέλετε τη διαδικασία της αποτρίχωσης που γίνεται στο μαιευτήριο λίγο πριν τη γέννα, κάντε αποτρίχωση σε κάποιο κέντρο αισθητικής.