Μετά από ένα πανέμορφο και μοναδικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας, γεμάτο γευστικές εμπειρίες και απαιτητικές δοκιμασίες, οι δύο φιναλίστ, Καλλιόπη Μπεζαντέ και Παναγιώτης Κουμουνδούρος, επέστρεψαν στο επεισόδιο της Τετάρτης (8/6) στην αγαπημένη κουζίνα του MasterChef 2022 για τη συνέχεια των φετινών τελικών.

Πάνος: Από το αεροδρόμιο μέχρι εδώ πολιορκήθηκα από fans

Οι δυο φιναλίστ του MasterChef 2022 είχαν περίεργα συναισθήματα που επέστρεψαν στην κουζίνα του διαγωνισμού ως φιναλίστ και όχι σαν παίκτες.

«Πίσω στα παλιά καλά λημέρια. Από το αεροδρόμιο μέχρι εδώ πολιορκήθηκα από fans, ρεπόρτερς, ελικόπτερα. Με φυγάδευσαν. Κατάφερα και ήρθα και είμαι έτοιμος να μαγειρέψω», σχολίασε με χιούμορ ο Πάνος.

Το όραμα του Πάνου πριν τις επιστροφές

Οι δυο φιναλίστ του MasterChef 2022 στάθηκαν μπροστά από τους κριτές και περίμεναν να ακούσουν τι ακολουθεί. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ξεκίνησε να τους λέει για κάποιες επιστροφές και τότε ο Πάνος χτύπησε στην πλάτη την Καλλιόπη.

Τότε ο σεφ αναρωτήθηκε γιατί έκανε κάτι τέτοιο και εκείνος του απάντησε: «Είχα ένα όραμα πριν από λίγα λεπτά. Έλεγα στην Καλλιόπη ότι θα έρθουν κάποιοι που έχουν αποχωρήσει για να μαγειρέψουμε όλοι μαζί».

Τα λεγόμενά του επιβεβαίωσε και η Καλλιόπη στη συνέχεια.

Η τελευταία ομαδική δοκιμασία και οι 4 βοηθοί έκπληξη

Οι εκπλήξεις και οι ανακοινώσεις, λοιπόν, δεν είχαν τελειώσει μιας και η πόρτα του διαγωνισμού μαγειρικής άνοιξε και επέστρεψαν παλιοί παίκτες.

Σε αυτή τη διαγωνιστική δοκιμασία τέσσερις από τους συνοδοιπόρους τους στο πεντανόστιμο, μαγειρικό ταξίδι του MasterChef 2022, η Ελπίδα Μορφούλη, ο Γιάννος Σδούγκας, ο Νικήτας Μπατσικούρας και ο Χριστόφορος Κατσιάνας, επέστρεψαν για να τους βοηθήσουν και να είναι οι sous-chefs τους για τη μέρα.

Οι δυο φιναλίστ πέταξαν από χαρά όταν τους αντίκρισαν.

Στην ομάδα της Καλλιόπης μπήκε ο Χριστόφορος και ο Νικήτας, ενώ στην ομάδα του Πάνου ο Γιάννος και η Ελπίδα.

Οι δύο φιναλίστ είχαν στη διάθεσή τους 135 λεπτά για να ετοιμάσουν τρία πιάτα ο καθένας. Το βασικό υλικό για το ορεκτικό ήταν οι σουπιές, για το κυρίως πιάτο τα χοιρινά μάγουλα και για το γλυκό το ανθότυρο.

Η ομάδα και οι παίκτες που κέρδισαν 5.000 ευρώ

Η ομάδα είναι άκρως σημαντική ώστε να έχεις ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα στην κουζίνα και αυτό το γνωρίζουν πια καλά οι διαγωνιζόμενοι, μετά από τόσες και τόσο διαφορετικές ομαδικές δοκιμασίες. Όταν, όμως, διακυβεύεται η κατάκτηση του τίτλου του MasterChef 2022, τι θα υπερισχύσει, τελικά; Στρατηγική ή συναίσθημα;

Ο χρόνος ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, σε αυτή τη δοκιμασία, οι δύο φιναλίστ, αφού κάθε ομάδα έπρεπε να ετοιμάσει ένα μενού τριών πιάτων, με συγκεκριμένα βασικά υλικά, τα οποία θα σέρβιραν άμεσα στους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπολο, στο τέλος του χρόνου κάθε σταδίου.

Για τους βοηθούς υπήρχε και ένα επιπλέον κίνητρο, αφού οι sous-chefs της νικήτριας ομάδας θα κέρδιζαν 5.000 ευρώ ο καθένας.

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Πάνου. Έφερε εις πέρας την αποστολή της με βαθμολογία οκτώ στα δέκα (7/10 εκείνη της Πόπης) και οι βοηθοί του Γιάννος και Ελπίδα έφυγαν πλουσιότεροι κατά 5.000 ευρώ.

Να πούμε, πάντως ότι στο Twitter δεν υπήρχε διόλου ενθουσιασμός για τους παίκτες που επέστρεψαν στον τόπο του «εγκλήματος».