Υπάρχουν φορές που μπορεί να ξεχάσουμε ένα τρόφιμο στο ψυγείο μας και να λήξει πριν προλάβουμε να το καταναλώσουμε και ένα από αυτό είναι συχνά τα αβγά.
Τι μπορείτε να κάνετε, όμως, ένα ληγμένο αβγό αντί να το πετάξετε; Δείτε δύο χρήσεις του που μπορεί να μην γνωρίζετε…
Δημιουργήστε λίπασμα για τα φυτά
Σπάστε μερικά σπασμένα τσόφλια αβγών σε πολύ μικρά κομματάκια, τόσο μικρά ώστε να σχηματίζεται σκόνη. Ρίξτε τη σκόνη από τα τσόφλια στο χώμα πριν φυτέψετε οτιδήποτε. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι τα αβγά περιέχουν κάλιο και μαγνήσιο, είναι τέλεια για τα φυτά.
Καθαρίστε αποτελεσματικά τα φλιτζάνια
Συχνά στα φλιτζάνια μένουν λεκέδες που δύσκολα φεύγουν με απορρυπαντικό. Για να καθαρίσετε τα φλιτζάνια που έχουν λεκέδες μπορείτε απλά να γεμίσετε με ζεστό νερό την κούπα και να ρίξετε μέσα μερικά τσόφλια. Αφήστε το φλιτζάνι όπως είναι όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί θα δείτε ότι τα τσόφλια έχουν απορροφήσει όλους τους λεκέδες από το φλιτζάνι.