Οι μόδες που σκαρφίζονται οι γυναίκες ξεπερνούν πολλές φορές κάθε φαντασία και συχνά προκαλούν αντιδράσεις. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο είναι τα νέα αξεσουάρ που σκέφτηκε να λανσάρει μια make-up artist από τη Ρωσία η οποία όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail σκοτώνει μικρά πολύχρωμα ψάρια και τα βάζει σαν αξεσουάρ στα πρόσωπα γυναικών. Η make-up artist από τη Μόσχα, Elya Bulochka, δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες μοντέλων με νεκρά αγγελόψαρα στο πρόσωπό των μοντέλων ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πολλούς followers της αλλά και φιλοζωικές οργανώσεις η Elya Bulochka σκότωσε αδικαιολόγητα τα ψάρια μόνο και μόνο για να στολίσει τα μοντέλα της και να τα φωτογραφήσει. «Αυτό δεν είναι τέχνη, απλώς άλλο ένα ηλίθιο άτομο που θανατώνει τα ζώα για το τίποτα.» αναφέρει ένας follower της ενώ τα αρνητικά σχόλια πέφτουν βροχή. Η Elya περιγράφει το έργο της στο Instagram ως «η τέχνη είναι πολύ όμορφη για αυτόν τον πλανήτη» αλλά πολλοί διαφώνησαν και βρήκαν τις φωτογραφίες – οι οποίες έχουν ως λεζάντα τη λέξη «Γοργόνα» -αμφιλεγόμενες. Η make-up artist είχε νωρίτερα ποστάρει μια φωτογραφία με τα ψάρια μέσα σε μια σακούλα με νερό και έγραφε: «Μαντέψτε τι θα δοκιμάσω σήμερα» και αργότερα όπως επιβεβαιώθηκε τα ψάρια θανατώθηκαν.

fish4

Στις φωτογραφίες με τα μοντέλα που «φορούσαν» τα νεκρά ψάρια αντέδρασαν αμέσως πολλοί από τους fans που την ακολουθούσαν. Ένας από αυτούς έγραψε «Σήμερα ένα νεκρό ψάρι, αύριο ένα κομμένο δάχτυλο. Αηδιάζω με αυτό που λέγεται τέχνη του make up» ενώ κάποιος άλλος της είπε ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα να τα χειριζόμαστε όπως θέλουμε. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα η καλλιτέχνης θέλησε να λανσάρει μια νέα μόδα αλλά φαίνεται ότι η κατακραυγή είναι πιο μεγάλη απ’ όσο περίμενε. Ωστόσο δεν δίστασε να απαντήσει στα σχόλια λέγοντας «Πριν σχολιάσετε θυμηθείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που φάγατε κρέας». Βέβαια η Elya βρήκε και υποστηρικτές που είπαν ότι θα ήθελαν να το δοκιμάσουν ενώ όσοι τη ρωτούσαν αν είναι νεκρά απαντούσε «ναι, είναι νεκρά όπως ακριβώς είναι στο πιάτο σας»…

Δείτε τις φωτογραφίες…

fish2 fish3