1821: Γεννήθηκε ο Σαρλ Μποντλέρ, γάλλος συμβολιστής ποιητής. («Τα Άνθη του Κακού»)
1829: Ο Γκίκας Βούλγαρης είναι ο πρώτος Έλληνας που πατά το πόδι του στην Αυστραλία. Ήταν γνωστός στους Αυστραλούς της εποχής του ως Τζίνγκερ και είχε καταδικαστεί για πειρατεία στ’ ανοιχτά της Κρήτης. Αρχικά, καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Βρετανούς και στη συνέχεια σε φυλάκιση και εξορία στην Αυστραλία.
1870: Σφαγή στο Δήλεσι. Η συμμορία των αδελφών Αρβανιτάκη σκοτώνει τους ομήρους, που είχε συλλάβει στο Πικέρμι (30 Μαρτίου 1870), επειδή οι αρχές δεν ικανοποίησαν τα αιτήματά τους για λύτρα και αμνηστία. Διεθνής διασυρμός της χώρας μας, επειδή οι όμηροι ήταν βρετανοί περιηγητές.
1906: Διοργανώνεται στην Αθήνα η Μεσολυμπιάδα, με αφορμή την επέτειο 10 ετών από την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Παίρνουν μέρος 884 αθλητές από 20 χώρες, ανάμεσά τους 300 Έλληνες και Ελληνίδες. Η διοργάνωση σημειώνει μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν επιβιώνει ως θεσμός, επειδή η Ελλάδα δεν αντέχει το οικονομικό κόστος.
1906: Γεννήθηκε ο Βιτόρ Βαζαρελί, γαλλο-ούγγρος εικαστικός καλλιτέχνης, που θεωρείται ο πατέρας της op-art («οπτικής τέχνης»).
1911: Ο γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωστής Παλαμάς τιμωρείται με παύση ενός μηνός, διότι υπερασπίστηκε τη Δημοτική.
1921: Ο Γεώργιος Παπανδρέου, με άρθρο του στην εφημερίδα «Πατρίς», ζητά την παραίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου υπέρ του διαδόχου Γεωργίου. Γι’ αυτό το άρθρο του καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση. Τελικά, παρέμεινε στη φυλακή τέσσερις μήνες.
1926: Γεννήθηκε ο Χιου Χέφνερ, αμερικανός εκδότης, ιδρυτής της αυτοκρατορίας του «Playboy».
1927: Οι ιταλοαμερικανοί αναρχικοί Νίκολα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντζέτι καταδικάζονται σε θάνατο για φόνο. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι η δίωξή τους ήταν πολιτική, ενώ η ιστορία τους έγινε κινηματογραφική ταινία και τραγούδι από την Τζόαν Μπαέζ.
1959: Πέθανε ο Φρανκ Λόιντ Ράιτ, αμερικανός αρχιτέκτονας, από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα.
Πηγή: sansimera.gr