Γάλα καμήλας θα έχουν πολύ σύντομα τη δυνατότητα να γευτούν οι κάτοικοι της ευρωπαϊκής ηπείρου, αφού η εταιρεία Al Nassma από το Ντουμπάι σκοπεύει να το εξάγει σ’ επιλεγμένα σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, η γεύση του θυμίζει έντονα το αγελαδινό γάλα, αλλά η σύνθεσή του μοιάζει σημαντικά με εκείνη του μητρικού.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το γάλα καμήλας μπορεί να καταναλώνεται άφοβα από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, αφού δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση.
Σύμφωνα με τον Ούλριχ Γουερνέρι, επιστημονικό διευθυντή του Εργαστηρίου Κτηνιατρικής Ερευνας του Ντουμπάι, το γάλα καμήλας, περιέχει πέντε φορές περισσότερη βιταμίνη C από το γάλα αγελάδας, λιγότερα λιπαρά, λιγότερη λακτόζη και περισσότερη ινσουλίνη, αποτελώντας έτσι μία καλή λύση για διαβητικούς και άτομα με δυσανεξία.