Για «καμία ανατροπή όρων», ούτε για «αιφνιδιασμό», κάνει λόγο η Λυδία Κονιόρδου όσον αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς «ο χαρακτηρισμός των 300 στρεμμάτων ως αρχαιολογικός χώρος δεν εμποδίζει τη δόμηση». Συνεπώς, η συνέχεια της επένδυσης στο Ελληνικό «δεν εμποδίζεται». Με την υπουργό Πολιτισμού να τονίζει απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ότι «σύμφωνα, άλλωστε, με τον εκπρόσωπο της ΛΑΜΔΑ ΑΕ, είναι έτοιμη η εταιρεία».
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε πως «ο επενδυτής καταγγέλλει την κυβέρνηση για αθέτηση της συμφωνίας με την αλλαγή των όρων για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ύψη των κτιρίων και υπάρχει θέμα υλοποίησης του έργου». Ο ίδιος, δε, πρόσθεσε ότι το έργο καθυστερεί «εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης και κινδυνεύει έτσι να ναυαγήσει η μεγαλύτερη για τη χώρα επένδυση ύψους 8,2 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα να χαθούν 75.000 νέες θέσεις».
Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Κονιδιόρδου έκανε λόγο από τη Βουλή για «μεγάλη σύγχυση, που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε για το θέμα αυτό», αντιτείνοντας ότι «οι όροι προστατεύουν και αναδεικνύουν τις διάσπαρτες αρχαιολογικές κληρονομιές στη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα δίνουν προστιθέμενη αξία στην επένδυση», κάτι που -όπως είπε η υπουργός- έχει παραδεχτεί και η ίδια η εταιρεία.
Επιπλέον, έπλεξε το εγκώμιο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) τόσο «για την επιστημονική του επάρκεια όσο και για το ότι πήρε μια ψύχραιμη απόφαση και μάλιστα εν μέσω ακραίων φωνών που προέρχονταν από όλες τις κατευθύνσεις». Όπως εξήγησε, «έγινε διεξοδική συζήτηση των τριών εισηγήσεων που υπήρχαν για τους αρχαιολογικούς χώρους και το ΚΑΣ αποφάσισε υπέρ της μικρότερης εισήγησης που αφορούσε 300 στρέμματα», τονίζοντας ότι «στην ουσία χαρακτηρίζει περιοχές που δεν προβλεπόταν έτσι και αλλιώς να αξιοποιηθούν από την εταιρεία, όπως ο λόφος Χασάνι και το αμαξοστάσιο του τραμ».
Αναφερόμενη στους όρους για το ύψος των κτιρίων, η υπουργός σημείωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά κατά βάση του υπουργείου Περιβάλλοντος, από όπου θα εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «τέθηκαν δυνητικά (οι όροι) και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα».