Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσκολεύονται να παραδοθούν στην αγκαλιά του Μορφέα με την αλλαγή περιβάλλοντος, κρεβατιού ακόμη και μαξιλαριού. Κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα και κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού. Για να καταφέρετε να κοιμηθείτε άνετα και εύκολα, λοιπόν, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές.

Επιλογή μαξιλαριού

Τα περισσότερα ξενοδοχεία, τουλάχιστον οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, πλέον διαθέτουν μενού επιλογής μαξιλαριού για τους πελάτες τους, έτσι ώστε να μετατρέπουν τον ύπνο τους σε ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση. Μην διστάσετε, λοιπόν, να ζητήσετε την συγκεκριμένη υπηρεσία και να αναζητήσετε το καταλληλότερα για εσάς μαξιλάρι που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε σαν… πουλάκι!

Το ιδανικό περιβάλλον είναι το παν

Δημιουργείστε τις κατάλληλες συνθήκες που θα σας βοηθήσουν να παραδοθείτε στην αγκαλιά του… Μορφέα. Ένα σκοτεινό, δροσερό και ήσυχο δωμάτιο είναι το παν. Για να το επιτύχετε αυτό κλείστε τις κουρτίνες και ρυθμίστε την θερμοκρασία του δωματίου στους 17-18 βαθμούς κελσίου. Αν οι τριγύρω θόρυβοι σας ενοχλούν, υπάρχει και η λύση των ωτοασπίδων.

Μην προσπαθείτε να κοιμηθείτε αμέσως

Όπως και στο σπίτι σας έτσι και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, μην προσπαθήσετε να κοιμηθείτε αμέσως. Η ένταση της ημέρας δεν θα σας το επιτρέψει. Αποφύγετε το σερφάρισμα στο ίντερνετ ή την τηλεόραση γιατί είναι δύο συνήθειες, που αποδεδειγμένα, σας κρατάνε σε εγρήγορση. Αντιθέτως, προσπαθήστε να χαλαρώσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο, ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό ή ακόμη και πίνοντας ένα χαλαρωτικό ρόφημα.