Στην πίσω πλευρά της Λίνδου, του γραφικού οικισμού της Ρόδου που θυμίζει Κυκλάδες, στο νότιο τμήμα του νησιού και σε απόσταση 50 χλμ. περίπου από την Μεσαιωνική Πόλη, συναντάται ο μυστικός, απάνεμος κόλπος του Αγίου Παύλου.

Οφείλει το όνομά του στο μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται σε ένα ύψωμα στην μία άκρη της ακρογαλιάς, ενώ σύμφωνα με ένα θρύλο στο συγκεκριμένο σημείο κατέφτασε ο Άγιος Παύλος περίπου το 43 μ.Χ. προκειμένου να κηρύξει το Ευαγγέλιο.

Η υδάτινη αγκαλιά με τα γαλαζοπράσινα σαν ψεύτικα ρηχά νερά καλεί σε απολαυστικές βουτιές, την ώρα που η χρυσαφένια αμμουδιά και το ψιλό βότσαλο ενδείκνυνται για χαλάρωση και παιχνίδια κάτω από τον ήλιο. Γύρω από την ακρογιαλιά υπάρχουν βράχια τα οποία λειτουργούν ως φυσικοί «βατήρες» για δροσιστικές βουτιές.

Στο δεξί τμήμα της παραλίας λειτουργεί και ένα γραφικό ταβερνάκι που βρίσκεται πάνω στην άμμο για ένα γεύμα με γευστικές λιχουδιές, ακριβώς δίπλα στο σημείο που σκάει το κύμα.

Από εδώ μπορεί κανείς να προσεγγίσει με βαρκάκι και το Λακί, το σημείο όπου γυρίστηκαν κάποιες σκηνές από την ταινία «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε».