Μερικές φορές χρειάζεται κάτι περισσότερο από αναμνήσεις και φωτογραφίες για να διατηρήσετε ζωντανό ένα ταξίδι. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το πιο πολύτιμο ταξιδιωτικό σουβενίρ από τις αποδράσεις σας;

Οι συντάκτες του Lonely Planet έχουν κάνει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ανακαλύπτοντας τα μυστικά κάθε περιοχής, τα οποία μοιράζονται με όλους εμάς. Οι ίδιοι επέλεξαν τα αγαπημένα τους σουβενίρ και μας τα παρουσιάζουν:

Vintage στρατιωτικό καπέλο, Κίνα

Έναν κρύο Δεκέμβριο, η δημοσιογράφος του Lonely Planet ταξίδεψε στην Κίνα, όπου ο καιρός δεν ήταν όπως τον περίμενε. Ο οδηγός της αποστολής της χάρισε ένα παλιό στρατιωτικό καπέλο, που την κράτησε ζεστή κατά την παραμονή της εκεί.

Ξύλινη σβούρα, Αυστραλία

Από ένα τουριστικό κατάστημα που πωλούσε σουβενίρ φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο από ξύλο.

Μεταλλική σαύρα, Μπαρμπάντος

Παντού στη νησιωτική χώρα Μπαρμπάντος θα βρείτε μικρές ή μεγαλύτερες σαύρες. Τι καλύτερο, λοιπόν, για να σας θυμίζει αυτό το ταξίδι, από ένα μεταλλικό ομοίωμα αυτού του χαριτωμένου ζώου.

Domingo το φλαμίνγκο, Μαρόκο

Οι αγορές στο Μαρόκο είναι διάσημες για τα μοναδικά τους προϊόντα, φτιαγμένα με μεράκι από τους ντόπιους. Η συντάκτρια του Lonely Planet επέλεξε κάτι εναλλακτικό, ένα μεταλλικό φλαμίνγκο, το οποίο και ονόμασε Domingo.

Ανοιχτήρι μπουκαλιών σε σχήμα σφυριού, Ουγκάντα

Ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών είναι απαραίτητο αξεσουάρ για τα ταξίδια σας. Το περίεργο σχήμα αυτού του προσέλκυσε το ενδιαφέρον της δημοσιογράφου που το αγόρασε,

Τύμπανο, Ινδία

Πρωτότυπο σουβενίρ αποτελεί και αυτό το μικρό τύμπανο από την Ινδία. Αν έχετε μικρά παιδιά, θα το λατρέψουν!