Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του Cape Sounio καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, γνωρίζοντας το «Καλαντάρι της γεύσης».

Το Cape Sounio, χρόνια τώρα κρατά πολύ ψηλά τον πήχη της φιλοξενίας πολλών αστέρων. Από τις ναυαρχίδες της αλυσίδας της Grecotel σε όλη τη χώρα, πρωτοπορεί σε εκδηλώσεις και δρώμενα.
Κυριολεκτικά στη σκιά του Ναού του Ποσειδώνα, από τις αρχές Ιουνίου και για ολόκληρο το φετινό καλοκαίρι, το resort τιμά την ελληνική και τη διεθνή γαστρονομία και το γιορτάζει με ειδικά εμπνευσμένα μενού, υπό την επιμέλεια του ταλαντούχου Executive Chef, Σάκη Τζανέτου.

Τα προϊόντα των μενού θα προέρχονται από το μποστάνι του ξενοδοχείου και την πολυβραβευμένη σαν το “Μοναδικό Ελληνικό Παράδειγμα Κρητικής Φιλοξενίας” φάρμα Agreco, η οποία επιμένει να τιμά το περιβάλλον κάθε μέρα του χρόνου, μέσα από τη βιώσιμη βιολογική καλλιέργεια.

Το πρόγραμμα επιπλέον περιλαμβάνει: αφιέρωμα στο Μουντιάλ, Ρομαντικές βραδιές με την πανσέληνο να φωτίζει το Ναό του Ποσειδώνα (αφροδισιακό μενού),Γαστρονομικές εβδομάδες Γαλλικής & Ιταλικής κουζίνας & εβδομάδα με τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα ως δείγμα αναγνώρισης για τον κόπο του Έλληνα αγρότη και παραγωγού.

Σας παρουσιάζουμε μια γεύση από κάθε εβδομάδα από το «καλαντάρι της γεύσης». Εσείς επιλέξτε μια ή όλες!

Από την ενότητα «Καυτή Ανάσα» δοκιμάστε ταρτάρ τόνου με ανανά, σάλτσα tataki και λαβράκι ceviche με χαβιάρι αχινού και πιπεριά τσίλι, ενώ από την «Ιταλική Εβδομάδα» το ριζότο με γαρίδες, lime και σιρόπι ντομάτας.

Ταξιδέψτε στις «Γεύσεις Βυθού» με το φιλέτο λαβράκι με σπανάκι, καλαμαράκια, ginger και κόλιανδρο, καθώς και σάλτσα αρωματισμένη με κρόκο Κοζάνης και βιολογικό ελαιόλαδο Agreco.

Παρούσα και η «Γαλλική Εβδομάδα», με ένα θεσπέσιο φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με φουά γκρα, κρέμα σελινόριζας και σάλτσα αρωματισμένη με μαύρη τρούφα.

Για όσο διαρκεί το Μουντιάλ μην χάσετε το Φεστιβάλ Μπύρας με πικάντικες λιχουδιές που ταιριάζουν στην δροσιά και τη γεύση του ζύθου και βέβαια μια μεγάλη ποικιλία από ετικέτες μπύρας.

Εναλλακτικά, επιλέξτε τη Γαλλική εβδομάδα με την τοπική κουζίνα της Βρετάνης και πρωταγωνιστές τα όστρακα και φυσικά τη σαμπάνια.

Μην χάσετε τις Γεύσεις Βυθού, με ψάρια, θαλασσινά και φρούτα της θάλασσας να απλώνονται μπροστά σας σε συνδυασμούς που θα σας αιφνιδιάσουν και θα σας αποζημιώσουν.

Η πανσέληνος του Ιουλίου, του έρωτα και της αποπλάνησης, γιορτάζεται μέσα από ένα εφευρετικό και πρωτότυπο αφροδισιακό μενού. Αφυπνίστε τις αισθήσεις σας μ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι γεύσεων, διαφορετικό για τον άντρα και τη γυναίκα. Ένα εγκεφαλικό παιχνίδι υλικών, γεύσεων και αισθήσεων υπόσχεται μια μαγική βραδιά κάτω από το φως της πανσελήνου.

Γευτείτε ακόμα το Κριθαράκι το Ελληνικό. Τιμώντας, το παραδοσιακό αυτό ζυμαρικό μια βραδιά θα έχετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε με θαλασσινά, αγνό και νόστιμο κρέας, φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά από το μποστάνι του resort, που ευωδιάζουν Ελλάδα.

Μαγειρεμένο με γνώση και μεράκι, το κριθαράκι, συνδυάζεται με Ελληνικά προϊόντα και εκλεκτά Ελληνικά τυριά και δίνει την πιο γκουρμέ εκδοχή του.

Όσο για το Σεπτέμβριο δεν πρέπει να χάσει κανείς την εμπειρία με τα καλύτερα προϊόντα της Ελλάδος! Η Grecotel αναγνωρίζει και τιμά τον κόπο του ‘Έλληνα αγρότη και παραγωγού.

Δοκιμάστε σταμναγκάθι Κρήτης, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κρόκο Κοζάνης, τρούφα Ξάνθης, φάβα Σαντορίνης, παρμεζάνα και προσούτο Ευρυτανίας, στην καλύτερη εκδοχή τους!

Οι παραπάνω – και πολλές ακόμη – γεύσεις συνδυάζονται με διαλεχτά Ελληνικά αποστάγματα, όπως τσικουδιά, τσίπουρο, ούζο, μαστίχα Χίου, κουμ κουάτ Κερκύρας. Μην χάσετε επίσης τα μοναδικά κοκτέιλ με βότανα της ελληνικής Γης!

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ιούλιος 2014

Τρίτη 1 Ιουλίου
Μουντιάλ 2014
Φεστιβάλ Μπύρας

Το ποδόσφαιρο ως θέαμα συνδέεται με μπύρες και απολαυστικούς μεζέδες για συνοδεία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη μεγαλύτερη γιορτή της στρογγυλής θεάς, που δεν είναι άλλη από το Μουντιάλ! Τις ημέρες του Μουντιάλ λοιπόν οργανώνουμε Φεστιβάλ Μπύρας με πικάντικες λιχουδιές που ταιριάζουν στην δροσιά και τη γεύση του ζύθου και βέβαια μια μεγάλη ποικιλία από ετικέτες μπύρας.

Παρασκευή 4 Ιουλίου – Κυριακή 6 Ιουλίου
Φεστιβάλ Μπύρας

Οι “Γεύσεις στον αφρό” είναι ένα απολαυστικό μενού με βασικό στοιχείο την μπύρα. Μ’ αυτό το μενού σας καλωσορίζουμε στο δικό μας φεστιβάλ μπύρας με μυρωδιά καλοκαιριού και φυσικά σπάνιες γεύσεις. Οχτώ διαφορετικές μπύρες συνδυάζονται αρμονικά με οχτώ διαφορετικά πιάτα. Η μπύρα γίνεται ιδανικό συνοδευτικό για το εξαιρετικά πιάτα αλλά και πολύτιμο υλικό στη διαδικασία του μαγειρέματος. Το κρέας, το ψάρι, τα λαχανικά, το κουρκούτι, ακόμη και γλυκά, επιδόρπια και παγωτά, παίρνουν μια άλλη γευστική διάσταση που μάλλον θα ιντριγκάρει λάτρεις της μπύρας και μη.

Τρίτη 8 Ιουλίου και Τετάρτη 9 Ιουλίου
Μουντιάλ 2014
Ημιτελικοί – Φεστιβάλ Μπύρας

Το ποδόσφαιρο ως θέαμα συνδέεται με μπύρες και απολαυστικούς μεζέδες για συνοδεία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη μεγαλύτερη γιορτή της στρογγυλής θεάς, που δεν είναι άλλη από το Μουντιάλ! Στους ημιτελικούς του Μουντιάλ λοιπόν οργανώνουμε Φεστιβάλ Μπύρας με πικάντικες λιχουδιές που ταιριάζουν στην δροσιά και τη γεύση του ζύθου και βέβαια μια μεγάλη ποικιλία από ετικέτες μπύρας.

Σάββατο 12 Ιουλίου
Μουντιάλ 2014
Ημιτελικοί – Φεστιβάλ Μπύρας

Το ποδόσφαιρο ως θέαμα συνδέεται με μπύρες και απολαυστικούς μεζέδες για συνοδεία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη μεγαλύτερη γιορτή της στρογγυλής θεάς, που δεν είναι άλλη από το Μουντιάλ! Στους ημιτελικούς του Μουντιάλ λοιπόν οργανώνουμε Φεστιβάλ Μπύρας με πικάντικες λιχουδιές που ταιριάζουν στην δροσιά και τη γεύση του ζύθου και βέβαια μια μεγάλη ποικιλία από ετικέτες μπύρας.

Κυριακή 13 Ιουλίου
Μουντιάλ 2014
Τελικός – Φεστιβάλ Μπύρας

Το ποδόσφαιρο ως θέαμα συνδέεται με μπύρες και απολαυστικούς μεζέδες για συνοδεία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη μεγαλύτερη γιορτή της στρογγυλής θεάς, που δεν είναι άλλη από το Μουντιάλ! Στον τελικό του Μουντιάλ λοιπόν οργανώνουμε Φεστιβάλ Μπύρας με πικάντικες λιχουδιές που ταιριάζουν στην δροσιά και τη γεύση του ζύθου και βέβαια μια μεγάλη ποικιλία από ετικέτες μπύρας.

Δευτέρα 14 Ιουλίου – Κυριακή 20 Ιουλίου
Γαλλική εβδομάδα – Τοπική Κουζίνα Βρετάνης
Όστρακα και Σαμπάνια

Η κουζίνα της Γαλλίας είναι ανεξάντλητη. Η πιο καλοκαιρινή και θελκτική εκδοχή της όμως, είναι αυτή που εκπροσωπεί η Βρετάνη, ένα μέρος της γαλλικής επαρχίας που φημίζεται για τα μύδια και τα όστρακα του. Απολαύστε φρέσκα όστρακα με σαμπάνια ή εκλεκτά κρασιά που προτείνει ο έμπειρος Sommelier μας και αφήστε τον Executive Σεφ μας, Σάκη Τζανέτο, να σας οδηγήσει σ’ ένα γευστικό ταξίδι με άρωμα… Βρετάνης.

Παρασκευή 25 Ιουλίου
Γεύσεις Βυθού

Ο Ναός του Ποσειδώνα και το φως της Πανσελήνου αποτελούν το κατάλληλο σκηνικό για να απολαύσουμε… γεύσεις βυθού! Το Αιγαίο κρύβει αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς οι οποίοι στα χέρια του Executive Chef μας Σάκη Τζανέτου γίνονται απολαυστικά θαλασσινά πιάτα. Ψάρια, θαλασσινά και φρούτα της θάλασσας απλώνονται μπροστά σας σε συνδυασμούς που θα σας αιφνιδιάσουν και θας σας αποζημιώσουν.

Σάββατο 26 Ιουλίου
Πανσέληνος

Η Πανσέληνος του έρωτα και της αποπλάνησης γιορτάζεται μέσα από ένα εφευρετικό και πρωτότυπο αφροδισιακό μενού. Πιστεύουμε ότι ο έρωτας πράγματι περνάει από το στομάχι και επιχειρούμε να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις σας μ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι γεύσεων, διαφορετικό για τον άντρα και τη γυναίκα. Ένα εγκεφαλικό παιχνίδι υλικών, γεύσεων και αισθήσεων υπόσχεται μια μαγική βραδιά κάτω από το φως της πανσελήνου.

Κυριακή 27 Ιουλίου
Κριθαράκι το Ελληνικό

Το Ελληνικό ριζότο δεν είναι άλλο από το κριθαράκι. Το κριθαράκι που μας θυμίζει την κουζίνα της μαμάς μας. Αφιερώνουμε στο παραδοσιακό αυτό ζυμαρικό μας μια βραδιά και σας δίνουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε με θαλασσινά, αγνό και νόστιμο κρέας, φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά από το μποστάνι μας που ευωδιάζουν Ελλάδα. Μαγειρεμένο με γνώση και μεράκι, το κριθαράκι, συνδυάζεται με Ελληνικά προϊόντα και εκλεκτά Ελληνικά τυριά και δίνει την πιο γκουρμέ εκδοχή του…

Αύγουστος 2014

Σάββατο 23 Αυγούστου
Γεύσεις Βυθού

Ο Ναός του Ποσειδώνα και το φως της Πανσελήνου αποτελούν το κατάλληλο σκηνικό για να απολαύσουμε… γεύσεις βυθού! Το Αιγαίο κρύβει αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς οι οποίοι στα χέρια του Executive Chef μας Σάκη Τζανέτου γίνονται απολαυστικά θαλασσινά πιάτα. Ψάρια, θαλασσινά και φρούτα της θάλασσας απλώνονται μπροστά σας σε συνδυασμούς που θα σας αιφνιδιάσουν και θα σας αποζημιώσουν.

Κυριακή 24 Αυγούστου
Κριθαράκι το Ελληνικό

Το Ελληνικό ριζότο δεν είναι άλλο από το κριθαράκι. Το κριθαράκι που μας θυμίζει την κουζίνα της μαμάς μας. Αφιερώνουμε στο παραδοσιακό αυτό ζυμαρικό μας μια βραδιά και σας δίνουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε με θαλασσινά, αγνό και νόστιμο κρέας, φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά από το μποστάνι μας που ευωδιάζουν Ελλάδα. Μαγειρεμένο με γνώση και μεράκι, το κριθαράκι, συνδυάζεται με Ελληνικά προϊόντα και εκλεκτά Ελληνικά τυριά και δίνει την πιο γκουρμέ εκδοχή του…

Δευτέρα 25 Αυγούστου
Πανσέληνος

Η Πανσέληνος του έρωτα και της αποπλάνησης γιορτάζεται μέσα από ένα εφευρετικό και πρωτότυπο αφροδισιακό μενού. Πιστεύουμε ότι ο έρωτας πράγματι περνάει από το στομάχι και επιχειρούμε να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις σας μ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι γεύσεων, διαφορετικό για τον άντρα και τη γυναίκα. Ένα εγκεφαλικό παιχνίδι υλικών, γεύσεων και αισθήσεων υπόσχεται μια μαγική βραδιά κάτω από το φως της αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Σεπτέμβριος 2014

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου
Κλασσική / Σύγχρονη Γαλλική Κουζίνα – Γαλλικά κρασιά

Η Γαλλική κουζίνα με τις γεμάτες γεύσεις, τα πλούσια αρώματα, τις ιδιαίτερες συνταγές, τιμάται από την Grecotel με μια γαστρονομική εβδομάδα, αφιερωμένη ειδικά στα κλασσικά και σύγχρονα γαλλικά πιάτα. Μυηθείτε στον επιβλητικό κόσμο της γαλλικής κουζίνας και αφήστε τους sommelier μας να σας αποκαλύψουν τα μυστικά των Γαλλικών κρασιών και των γαστρονομικών και οινικών συνδυασμών. Επίσης δοκιμάστε παρασκευές με διάσημα κονιάκ και αποστάγματα, κατά τις συνήθειες των Γάλλων που συνηθίζουν να τελειώνουν τα δείπνα τους απολαμβάνοντας παλαιωμένα αρωματικά κονιάκ.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου
“Τα καλύτερα προϊόντα της Ελλάδος”

Η Grecotel αναγνωρίζει και τιμά τον κόπο του ‘Έλληνα αγρότη και παραγωγού.
Η Ελλάδα μας είναι τόσο πλούσια σε αγαθά, προϊόντα, γεύσεις… Δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα γαστρονομικό πρόγραμμα, μια εβδομάδα αφιερωμένη ειδικά στα προϊόντα της. Έτσι λοιπόν το Cape Sounio και η Grecotel διοργανώνει μια δημιουργική Εβδομάδα με θέμα τα διαλεχτά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τιμά τους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες. Δοκιμάστε σταμναγκάθι Κρήτης, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κρόκο Κοζάνης, τρούφα Ξάνθης, φάβα Σαντορίνης, παρμεζάνα και προσούτο Ευρυτανίας, στην καλύτερη εκδοχή τους και νιώστε περήφανοι για τον ευλογημένο τόπο μας. Οι παραπάνω –και πολλές ακόμη- γεύσεις συνδυάζονται με διαλεχτά Ελληνικά αποστάγματα, όπως τσικουδιά, τσίπουρο, ούζο, μαστίχα Χίου, κουμ κουάτ Κερκύρας. Μην χάσετε επίσης τα μοναδικά κοκτέιλ με βότανα της Ελληνικής Γης!

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου
Ιταλική Κουζίνα – Ιταλικά κρασιά

Η προσφιλής μας ιταλική κουζίνα με τα ζυμαρικά και τις μοναδικές σάλτσες, με τις πίτσες, τα υπέροχα τυριά και τα ξεσηκωτικά γλυκά της, απογειώνεται την τελευταία εβδομάδα του προγράμματος! Μια Εβδομάδα αφιερωμένη στις ιταλικές γεύσεις και τα ιταλικά κρασιά υπόσχεται να κάνει τον Σεπτέμβριο σας λίγο πιο… νόστιμο και απολαυστικό. Εκτός από τα μοναδικά πιάτα που θα δοκιμάσετε, θα ολοκληρώσετε την γαστρονομική σας εμπειρία με εκλεκτούς καφέδες, επιδόρπια και αποστάγματα. Εξάλλου για πολλούς η μισή χαρά σ’ ένα ιταλικό δείπνο είναι το εσπρέσο, το τιραμισού και η γκράπα, που ακολουθούν…